logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano USA-Special: Talentudvikling the American Way

Mediano USA-Special: Talentudvikling the American Way

Hvor vigtig er draften i Major League Soccer? Ville basketballspilleren LeBron James have været en god fodboldspiller? Hvad skete der med Freddy Adu? Hvad skal USA lære af Europa og har Europa noget at lære af USA? Få svarene i denne Mediano Special om talentudvikling i USA.

Af Henrik Lønne

Mediano sætter fokus på fodbold the American Way med et fokus på soccer både på og uden for banen. I denne USA-Special har Mediano besøg af den amerikanske journalist Will Parchman, der er redaktør for sitet Top Drawer Soccer der beskæftiger sig med ungdomsfodbold og talentudvikling. Will Parchman giver en introduktion til amerikansk talentudvikling, så du forstår hvordan amerikanske forhold ligner og adskiller sig fra danske og europæiske standarder.

Samtalen med Will Parchman, der er med fra USA via Skype, foregår på engelsk, men det skal ikke afskrække jer fra at blive klogere på et system, der er anderledes end det danske. I denne USA-Special forklarer han blandt andet:

  • Hvilken betydning draften har for Major League Soccer
  • Hvordan talentudviklingen i USA adskiller sig fra Danmark og Europa
  • Hvad der skete med stortalentet Freddy Adu
  • Hvorfor Christian Pulisic lykkedes, hvor Freddy Adu fejlede

 

Topfoto: Getty Images

 

Mediano U om talentarbejde i divisionerne: "Det er vigtigt, at man ikke bliver en købeklub, der henter spillere i udlandet eller København"

Mediano U om talentarbejde i divisionerne: "Det er vigtigt, at man ikke bliver en købeklub, der henter spillere i udlandet eller København"

Mediano USA-Special: Politik i amerikansk fodbold

Mediano USA-Special: Politik i amerikansk fodbold