Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Mødet med Schjønberg

Fodboldministeriet: Mødet med Schjønberg

Fodboldministeriet er taget på langfart for at tale højdespring, tyske titler, brækkede ben, legendariske medspillere og et mislykket frieri fra en holdkammerat. Bliv klogere på legenden Michael Schjønberg og hør, om han ender med at blive optaget i Fodboldministeriets Hall of Fame i denne uges podcast.

AF CHRISTIAN WOLNY & STURE SANDØ

Så er det atter blevet en af de kæmpedage, hvor det er tid til at optage et nyt æresmedlem i Fodboldministeriets Hall of Fame. Michael Schjønberg lægger hus, hygge og historier til hele molevitten. Gæstfriheden kommer bag på Landsholds-Lars, Producer-Sture og Wolny, da det ræder ind hos stålmanden hjemme i Odense, hvor ex-fru Vivian har gang i gryderne, mens den tidligere vodbinder med det samme deler ud af anekdoterne fra den imponerende karriere som tysk mester, tysk pokalvinder, tre slutrunder for Danmark og naturligvis de helt store bedrifter pådansk grund i form af OB’s sejr over Real Madrid og byrekorden i højdespring i Esbjerg iført jeans og handball spezial.

Schjønberg kategoriserer samtlige af de anekdoter, Fodboldministeriet har fortalt om ham, som sande og uddyber et par af dem, inden der kommer helt nye på bordet. Om dengang han for eksempel vakte interessen fra Real Madrid. Eller da han knapt kunne betale en omgang drikkevarer på landsholdet, fordi han tjente så lidt i den danske liga. Landsholds-Lars og Schjønberg kommer hurtigt på bølgelængde, og mellem to tidligere landsholdsbacks opstår der hurtigt enighed om, at nutidens unge spillere nok mangler noget hårdhed.

Som altid i legende-specials kan du høre, hvordan det nye æresmedlems favorit-hold ser ud af tidligere holdkammerater fra de mange år på topplan. Michael Schjønberg sætter sine drømme-11’er, hvor der både bliver plads til den fineste teknik og det hårdeste stål. Og som altid er det største kriterie for at være med, hvem han kunne tænke sig at se igen den dag i dag til en hyggestund. Og hyggelige historier og anekdoter knytter der sig bestemt til flere af de 11 udvalgte. Du kan for eksempel finde ud af, hvilken holdkammerat der gerne ville gifte sig med Schjønberg.

Landsholds-Lars quiz’en har to deltagere på samme hold i denne uge. Schønberg og Jacobsen ryger på hold sammen og kan hjælpes ad. Måske er det derfor sværhedsgraden lader til at have fået et hak i vejret. De to får i hvert fald testet hukommelsen helt til bunds. Ligesom Schjønberg får testet hele LeoVegas’ system på liverouletten, da han får sat ugens indsats plus det løse på hidtil ukendte spil i sit forsøg på at hjælpe en god sag.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Sture Sandø

Bjur og Colding om 'Skovdahls Gule Hær', nutidens derby - og næste sæson

Bjur og Colding om 'Skovdahls Gule Hær', nutidens derby - og næste sæson

Randers FC Special: Michael Gravgaard om direktør-rollen, fyring, fremtid og fankultur

Randers FC Special: Michael Gravgaard om direktør-rollen, fyring, fremtid og fankultur