logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien III - Sichlaus valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien III - Sichlaus valg

Mediano har eksisteret i mere end et år. Fodboldministeriet, Souplesse, Frontrunner og flere andre formater er kommet til. Vi har udgivet 200-300 udsendelser. Op til sommerferien har vi udvalgt nogle af de udsendelser, der kan holde hele sommerferien, har et særligt perspektiv eller bare er dem, vi selv er mest stolte af.
Så hvis du ikke har fået hørt det hele og bare har brug for noget interessant lyd i ørerne under parasollen, så dyk ned i disse dage, hvor vi vælger sommerens bedste lydstof ud.

Af Daniel Sichlau

Mediano vælger en række udsendelser ud fra vores medarbejdere og i særlige temaer. I dag følger anbefalingerne fra Daniel Sichlau. Daniel er vært på Mediano PL, Mediano CL, Mediano Viva La Liga, Special-udsendelser og Mediano Live. Derudover har han hjulpet Arnela Muminovic og Henrik Them, når Mediano 3F Liga og Frontrunner skulle i kassen.

Det har været et langt, krævende, men også ualmindelig givende og sjovt år på Danmarks nye fodboldmedie. Vi har længe kørt på gaffatape, billig pulverkaffe, møbler fra både IKEA og DBA og kørt rundt i Moder Brüchmanns gamle Chrysler, der ad flere omgange har kogt over i de københavnske gader og efterladt sig et spor af kølervæske fra Nørrebrogade hele vejen ud til Nattergalevej i Nordvest, hvor vi nu holder til.

Vi har kæmpet mod dårligt internet, sammenbrændte mixere, bortkomne ledninger, afbud mindre end 1 time før udsendelsens begyndelse, deciderede fuck ups i optagelserne, hvor vi har glemt at sætte USB-stikket ind i computeren og dermed optaget hele og halve timer med computerens egen elendige mikrofon, nedbrud på hjemmesiden, anklager om rygklapperi og meget mere. Alligevel har vi formået at udkomme hver uge, fordi vi tager lytterne alvorligt. Og fordi vi ikke kan lade være.

Her kommer mine anbefalinger til sommerferien med håbet om at du fortsat har lyst til at være en del af Mediano, og med en tak fordi du har støttet os. Uden dig, intet Mediano.
 

Anbefaling 1 

Er der nogen der ved noget om engelsk fankultur her i landet, så er det Tom Carstensen og Thomas Gravgaard. I denne udsendelse fortæller de vidt og bredt om hvad der rører sig, og altid har rørt sig i det britiske. Fra Bog & Idé-ligaen til casualkulturens normer. Udsendelsen skal ikke have mange flere ord med på vejen, for Tom og Thomas giver svar på næsten alt.

Man kan næsten lugte humlen i takt med at d'herrer folder sig ud. Det er unægteligt en af de bedste oplevelser i Pirlos Hule jeg har haft.

Anbefaling 2 

Prisen som Årets Sportsjournalist vandt Jeppe Laursen Brock for sit utrættelige arbejde med Football Leaks. En serie af afslørende artikler, der har vakt genlyd i fodboldeuropa. 
Serien vakte også stort indtryk hos mig, og jeg forpassede ikke chancen for at spørge ind til det journalistiske arbejde bag. Det var min første udsendelse, hvor jeg zoomer ind på journalistiske arbejdsgange og maskineriet bag. For kan man vide sig sikre på at oplysningerne er gode nok? Hvorfor får offentligheden ikke fuld adgang til alle dokumenter, som vi så det med Panama Papers? Og kan man være sikker på at der ikke er sorteret i dokumenterne inden de blev lækket til blandt andre Politiken?

En sportsjournalistisk udsendelse som jeg stadig den dag i dag er glad for at have lavet.

Anbefaling 3 

Medianos alsidighed og lyst til at udfordre har været årsagen til at jeg bare måtte være med. 
For hvordan holder man liv i så mange formater, men uden at gå i stå med sin egen udvikling? Man inviterer for eksempel to unge knægte i studiet for at komme med løsninger på Superligaens tilskuerkrise. 

Det kan virke provokerende, når der sidder så mange dygtige og kompetente mennesker i både Divisionsforeningen såvel som hos klubberne og rettighedshaverne, men nogle gange er det vigtigt at lade fremtidens fodboldforbrugere komme til orde, især når de er så velreflekterede som Magnus Kraft og Oscar Rothstein er det.

Chefredaktør Peter Brüchmann er bedst, når han udfordrer præmisen og rammerne for både udsendelser og debatter, især om noget så vigtigt, som dansk fodboldkultur. I denne udsendelse gør han det til UG med kryds og slange som spilfordeler, og understreger at den store sandhed ikke nødvendigvis er nogen entydig størrelse der findes bag lukkede døre.
 

Anbefaling 4

Guderne skal vide at det tog mig mange år, før jeg kunne forstå cykelsporten, men takket være Jacob Staehelin og Lars B. Jørgensen fik jeg for alvor øjnene op for sportens kultur og størrelse. Nu forstår jeg pludselig, hvordan en lyriker som Jørgen Leth kan kaste så mange superlativer og malende beskrivelser, efter noget der for det blotte øje virker meget statisk og ensformigt. 

Jeg holder meget af Lars B. Jørgensens uimponerede facon, mens Staehelin forvalter rollen som vært og makker på fortrinlig vis. De formår at involvere deres gæst uden at gå på kompromis med deres univers og tone. 

I udsendelsen herunder har de besøg af Brian Holm, og det giver sig selv at det er skidegodt selskab. En stor anbefaling herfra og en opfordring til at man krydser Souplesse af i podcastapp'en.

 

Anbefaling 5

Søren Kusk kom, som han selv formulerede det, med sin lille flyttekasse fra Bold.dk i løbet af fodboldsæsonen. Her gik han direkte ind på holdet som om han altid havde været med. 
Takket være Sørens ankomst kunne Mediano pludselig tage sig af både bulibold og noget så vitalt som et format om ungdomsfodbold. Mediano U kom senest mandag med en udsendelse, hvor både Jamil Fearrington og Jonas Hebo Rasmussen deler ud af deres erfaringer. 

Jeg synes virkelig at det er spændende og håber at Søren fortsat holder ild i formatet.
Honourable mention

Jeg vidste at jeg ville komme til at mangle plads, hvis jeg skulle inkludere bare to af mine egne udsendelser på ovenstående liste. Det betød også at min dygtige kammerat og partner in crime gennem snart et år på Medianos ungdomshold, Sture, selvfølgelig skal have en honourable mention herfra. Jeg beklager Peter, men opgaven var nærmest umulig, hvis jeg ikke kunne tilføje denne lille afdeling.

Sture gik ind i Fodboldministeriet, og blev hurtigt ministersekretær numero uno. Uge efter uge har han forsøgt at give Lars og Christian modspil, og har sandelig også fået sine klø.
Om det så var AGF, kasketten eller noget helt tredje. Der var (åbenbart) altid en grund til at give Sture en lille reprimande. Formatet går sin sejrsgang uge efter uge og er simpelthen for oplagt at anbefale. Så hellere slå et slag for noget andet, for Sture er nemlig meget mere end 'Producer Sture'

Sture Sandøs udsendelser med diverse Superliga- og 1. Divisionstrænere og ledere er nemlig noget af det bedste han har præsteret i sit år på mediet. Sture formår at fange stemningen og retningen på en samtale, men forholder sig også respektfuldt over for sin vinkel. De bedste udsendelser med Sture, hvis man spørger mig, er faktisk dem, hvor Sture tager ud i landet og besøger forskellige klubber. Herunder er hans samtale med Henrik Tønder fra Vejle Boldklub. 
Det ville være nemt at sparke døren ind og straks kaste sig over den store mængde af udlændinge i truppen, men læg mærke til hvordan Sture får svar på alle vores spørgsmål og mere end det.
 

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien IV - Brüchmanns valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien IV - Brüchmanns valg

Mediano anbefaler: De bedste podcast til sommerferien II - Kusk'ens valg

Mediano anbefaler: De bedste podcast til sommerferien II - Kusk'ens valg