Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien IV - Brüchmanns valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien IV - Brüchmanns valg

Mediano har eksisteret i mere end et år. Fodboldministeriet, Souplesse, Frontrunner og flere andre formater er kommet til. Vi har udgivet 200-300 udsendelser. Op til sommerferien har vi udvalgt nogle af de udsendelser, der kan holde hele sommerferien, har et særligt perspektiv eller bare er dem, vi selv er mest stolte af.

Af Peter Brüchmann

Mediano vælger en række udsendelser ud fra vores medarbejdere og i særlige temaer. Vi har foreløbigt bragt anbefalingerne fra Sture Sandø, Søren Kusk og i går Daniel Sichlau. Her følger nogle af de udsendelser, som Peter Brüchmann vil anbefale fra sit eget arkiv til sommerferien.

 

Sikken et år - i hvert fald for os på Mediano. Vi har bygget fire sites, skabt foreløbigt syv forskellige podcast-kanaler og er igang med video også. Vi er renlivede amatører. For nu at sige sandheden..

Jeg selv havde for 15 måneder siden aldrig siddet foran en podcast-mikrofon og var immervæk blevet 52, inden nogle af os fik den bizarre ide at lave et nyt fodboldmedie. Ikke nogen stor vision, mest bare det medie, vi selv savnede derude.

I dag kender jeg hele markedet for dynamiske mikrofoner, mixere og kompakte optagere. Jeg kan bygge Danmarks mindste tv-station for 35.000 kroner og nærmer mig en ph.d. i flamenco-plader og lyddæmpende bafler. Og hvis fruen en dag skulle få den sære ide at snage i min browser-historik, ville hun finde ualmindeligt mange besøg hos Thomann.de. Ja, 4Sound ville jo ikke lave et partnerskab, så jeg strøg til Tyskland..

Nå, men her kommer 5 af de udsendelser, jeg har valgt ud. Ikke nødvendigvis de bedste, men dem, der bedst har defineret spændvidden for Mediano, som jeg ser det, når jeg måler det på de ting, jeg selv har deltaget i.

Anbefaling 1

Den her udsendelse betyder og betød en del for mig. En rigtig dyb snak med Mikael Trolle og Kasper Hjulmand. Jeg var mildest talt lidt rundt på gulvet, da jeg mødte op. En lang historie, som I nok skal få en gang. 

Mikael er en god ven, som jeg har skrevet en bog med. Kasper kan jeg ikke kalde en ven. Det gør man ikke med en person, som også er kilde og objekt for analyser af fodbold. Men jeg respekterer ham og hans arbejde meget. Så meget, at han faktisk skulle have været medforfatter på Mikaels og min bog om 'Sportens Største Ledere'. Det blev han af flere årsager ikke. Noget med et mesterskab i Farum.

Men her forsøger vi at dykke ned i emnet ledelse i sportens verden - og at kigge på tværs af idrætsgrene.

Anbefaling 2

Vi bliver lige lidt ved emnet ledelse og sportens verden. Mads Davidsen er også en person i sportens verden, jeg respekterer meget. Jeg har brugt Mads meget som kilde de seneste år, hvor jeg har forsøgt at sætte mig ind i nye områder af fodboldens verden - og ja, det begyndte med Kina, men jeg mener faktisk emnet bredere end 'bare' det.

Nu har Mads sammen med Helle Hedegaard Hein været så modbydelige at skrive den bog, jeg ellers gik og spidsede blyant til...: Bogen om motivationen og manglen på den fortalt gennem de største danske atleter.

En fremragende bog og en podcast, der siger rigtig meget om ledelse i sportens verden - og samtidig fortæller nogle artige historier om de største danske atleter. Bogen hedder 'Når Talent Forpligter' og er udkommet på Gyldendal Business:

Anbefaling 3

I marts i år fik jeg som den første danske journalist muligheden for at besøge Right to Dream Academy i Ghana og tilbringe 5 dage der med et dansk ungdoms-hold fra FC Nordsjælland og en gruppe sponsorer fra den danske klub.

Det var mit første besøg i det 'rigtige' Afrika og alene derfor var det interessant og berigende. Men det var især mødet med de afrikanske børn og unge og hele det mindset, der ligger bag FCNs og RTDs 'character building' program, der greb mig. Her er i helt særlig grad en anden måde at gøre tingene på, en gennemført strategi og en højere vision for, hvor man vil hen med sporten. 

Udsendelsen er lavet som en slags - primitiv - radio-montage, hvor jeg for første gang nogensinde og helt uden træning forsøger at bruge clean-sound og walk-and-talk med håndmikrofon. For mig personligt er Mediano nemlig også livslang læring:

Anbefaling 4

Her kommer så en helt almindelig Superliga-udsendelse. Det kunne være mange andre udsendelser, og den er valgt som en tak til de eksperter, der uge efter uge har engageret sig i Superligaen og andre ligaer i Medianos studier.

Her er det Francis Dickoh og Rasmus Monnerup, der ude i mit lille bitte havehus - der er ved at blive Medianos studie 3.. -  runder Superligaen af. Det kunne også have været Jonathan Hartmann, Jamil Fearrington, Ole Bjur, Dan Hammer eller andre af de fremragende eksperter, vi har haft besøg af. Men typisk for mange af dem: Alle spørgsmål, jeg stiller til Dickoh og Monnerup, bliver ikke bare besvaret. Nej, de bliver løftet med en lille detalje hver gang. Sådan gør de bedste eksperter nemlig, enten fordi de har forberedt sig, fordi de også lærer hver gang eller fordi de bare er hamrende gode.

Jeg elsker at lave de her udsendelser, når holdet er så godt som her: 

Anbefaling 5

Og her kommer så min sidste anbefaling. Jeg er på Medianos og på egne vegne pavestolt af, at vi i hvert fald forsøger at tage fankulturen og udviklingen i både dansk og international fodbold alvorligt.

Det gør vi i et fedt samarbejde med Fagforeningen 3F og Arbejdernes Landsbank omkring sitet fan.mediano.nu. 

Og det samarbejde er jeg også stolt af. Her er nemlig meget af det, som moderne medier og moderne annoncører bør være: Sammen om en sag, der rækker ud over dem selv. I det her tilfælde arbejdet for en stærkere (dansk) fankultur. Her har vi to store partnere (annoncører), der ikke kun tænker på, hvor der står 3F eller AL Bank, men brænder for sagen.

I denne sidste udsendelse havde jeg besøg af en ualmindelig oplyst mand, der kunne formidle stærkt og bidrage med konstruktive løsninger og vinkler. Det er Kristian Gotsch fra firmaet Two Circles i Schweiz. Kristian har også arbejdet 6 år i Holland. Ham burde alle danske klubdirektører lytte til - og jeg ved, at en del af dem allerede HAR gjort det eller er på vej til det. Det håber jeg også, at du vil gøre, hvis du ikke allerede har hørt den:

Andre anbefalinger

Der er virkeligt mange gode podcast derude. Også udenfor sportens verden. Jeg har så travlt med at høre vores egne og de nærmeste i markedet - for at være opdateret på Superligaen - at jeg hører for lidt af de internationale.

Så tillad mig bare at give en lille stribe anbefalinger:

  • Som Sture og Søren Kusk har påpeget: Ripodsten er fremragende. Afviklet i gamle radiostudier. Godt bestyret. Og dybt indblik i AaB og anden nordjyske fodbold.
  • Fodbold med Horup er tæt på at være mit must-hear hver uge. Det er ganske vist et tv-program, men jeg elsker tonen, de indsigtsfulde diskussioner og det gode selskab. Altid 1. håndskilder som Riddersholm, Gravgaard, Bo Henriksen, Peter Sørensen, Olafur og lignende. Og så er Ekstra Bladets Allan Pedersen en af de journalister, jeg har lært meget af som ung reporter.
  • Stemmer fra Ådalen - her kommer vi tæt på OB. Udsendelsen med Jesper Hansen her i sommer er et stykke flot fortalt OB-historie.
  • Frontrunner - prøv lige at høre udsendelserne med Anders Storskov, William Kvist og Jesper Larsen. Ja, Henrik Them, der er vært og redaktør holder med FCK, men man får fantastisk indsigtsfulde samtaler på et andet niveau. Varm anbefaling af alle tre.
  • Og så selvfølgelig vores gode vennner fra Souplesse. Det er voldsomt berigende at høre så reflekterede og interessante cykelryttere som Matti Breschel, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen og flere andre. Lars B. Jørgensen vokser for hver uge i sine fortællinger og sin tone. Her er en voksen erfaren journalist, der bringer alle sine kompetencer - sportslig indsigt, fortælleglæde, intellektuelt perspektiv og empatisk indlevelse i personen - fremragende i spil. Og Dr. Staehelin er min makker, men virkelig et fedt format. Prøv i særlig grad at lytte til udsendelsen med Daniel Dencik - måske det bedste indblik i sportens sjæl, jeg nogensinde har fået.
  • Fodbold FM. First og på mange måder best in class. Altid et lyt værd.
  • NFL Showet og vores venner fra Qovrtrup Media, hvor jeg også nyder Borgen Unplugged. I det hele taget bare formater, hvor der er faglighed, indsigt, fortælleglæde, tid og godt selskab. Sværere er det ikke.

God sommer !

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommeren V - Souplesse-holdets valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommeren V - Souplesse-holdets valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien III - Sichlaus valg

Mediano anbefaler: De bedste podcasts til sommerferien III - Sichlaus valg