logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano U: Double Pass - den mest gennemgribende analyse af dansk talentudvikling

Mediano U: Double Pass - den mest gennemgribende analyse af dansk talentudvikling

Dansk talentudvikling er i gang med en rejse. Over de sidste tre år har det belgiske analysefirma Double Pass analyseret, interviewet og skrevet om de danske talent-systemer. Sammen med Ole Bjur, der er projektmanager på arbejdet, kigger Søren Kusk på arbejdet med det mest gennemgribende stykke arbejde i de danske U-rækker nogensinde. 

AF SØREN KUSK

Det fylder alverden for ungdomssystemerne i de danske klubber. Det har været et hårdt, omsiggribende arbejde. Der er kommet en masse anbefalinger ud af det. Men hvad går det egentlig ud på? Hvorfor er projektet sat i søen? Og hvad skal der så ske nu? De spørgsmål stiller Søren Kusk Ole Bjur i dagens udsendelse, hvor arbejdet med Double Pass-rapporterne er i fokus. 

Ole Bjur er ansat som 'project manager' i Divisionsforeningen til at styre og håndtere talentudviklingen i Danmark, og hans primære fokus har været Double Pass. Det belgiske analysefirma har været på besøg i en stor del danske klubber, hvorefter de er kommet med "karakterer" og anbefalinger til de deltagende klubber. Besøg og arbejde, som du kan blive klogere på i dagens udsendelse: 

I dagens udsendelse kan du blive klogere på: 

  • Hvorfor det lige blev Double Pass, der blev sat på opgaven
  • Hvad de 600 parametre i rapporten spænder over
  • Grunden til, at talentudviklingen er et nationalt anliggende
  • Forskellen på de fodboldfaglige og økonomiske gevinster
  • Hvad en uddannelse i Academy Management har med det hele at gøre
  • Hvad klubberne har fået ud af rapporterne
  • ... og meget, meget mere. 

    Hele Medianos fokus på talentudvikling er som nævnt lavet i samarbejde med Eye4Talent, som er en platform for talent-udvikling, hvor det hele handler om, at spilleren selv tager ansvar for sin egen udvikling. Det er en 360 graders platform, hvor alt er samlet ET sted, så spillere, trænere, scouts og managers kan samarbejde på tværs af talentudviklingen - noget der også bakker op om dokumentationsbehovet i dansk talentudvikling. 

Topfoto: Jan Christensen / Getty Images

 

Fodboldministeriet: Mødet med Smurf og Lille Børge

Fodboldministeriet: Mødet med Smurf og Lille Børge

Mediano PL - runde 6: Stort talenttema, Morata vs. Lukaku, og den store tyske cheerleader

Mediano PL - runde 6: Stort talenttema, Morata vs. Lukaku, og den store tyske cheerleader