logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano La Liga – runde 19: Ungdomsfodbold i Spanien, Real Madrid-krise og Eibar-portræt

Mediano La Liga – runde 19: Ungdomsfodbold i Spanien, Real Madrid-krise og Eibar-portræt

I ugens udgave af Mediano La Liga taler vi ungdomsfodbold i Spanien og beskriver det univers, som unge, håbefulde talenter befinder sig i på for eksempel Sevilla og Barcelonas akademi sammenlignet med ungdomsarbejdet i Danmark. Derudover har vi fokus på krisen i Real Madrid, og så giver vi jer portrættet af den lille baskiske humlebi, Eibar, som slet ikke burde kunne flyve. 

AF Adam Møller Gomaa

Udsendelsen i denne artikel er sponsoreret af LeoVegasSport og Travel Sense.

Hvordan ser et fodboldakademi ud i Spanien, og hvordan er det anderledes at være ung spiller i Spanien, end det er i Danmark? Hvad gør ved de ved de unge talenter at blive sat under pres i en tidlig alder, og skal vi kopiere talentarbejdet i Spanien til Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller, når vi i denne uges Mediano La Liga sætter fokus på ungdomsakademierne og talentarbejdet i Spanien kontra Danmark.  

I ekspertpanelet har vi akademitræner i Lyngby, Jonathan Hartmann, og journalist, Morten Glinvad, som arbejder for blandt andre Tipsbladet og Eurosport. Udover akademifokus retter vi også blikket mod den igangværende krise i Real Madrid, og så tegner vi et portræt af Eibar, som på forunderlig vis har vendt en sæson, der så ud til at skulle handle om at undgå nedrykning til nu at handle om europæiske pladser.

Du kan høre hele udsendelsen her: 

Det her er vores ugentlige magasin, hvor der er både tilbageblik, optakt og tematiserede samtaler, analyser og pointer om spansk fodbold.

I sidste uges udsendelse drejede det sig blandt andet om Barcelonas indkøb af Phillippe Coutinho, om Diego Costas tilbagevenden til La Liga og om det spektakulære Sevilla-derby, som bød på to danskerscoringer.

Har du lyst, kan du høre den udsendelse lige her:

Denne La Liga-podcast er sponseret af LeoVegas Sport og Travel Sense, og det er takket være dem, at vi kan give jer et La Liga-magasin hver uge. Hos LeoVegas Sport kan man spille live på alle kampe, og vil man sætte sin La Liga-viden på spil, kan man besøge leovegas.dk og under sport finde La Liga. Har man lyst til at spille på La Liga i den kommende weekend, så husk også, at LeoVegas Sport i denne uge har odds-boost på Real Madrid mod Deportivo La Coruna. Det er et tilbud, som gælder nye kunder, og man kan finde det på Leovegassports.dk. Man kan få odds 5 på at Real Madrid slår Deportivo. Den maksimale indsats er 50 kroner, men til gengæld er der ingen gennemspils-krav på gevinsten.  

Partner på udsendelsen er også Travel Sense, som giver 10% rabat på alle rejser til Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid-kampe, hvis du bruger koden ”mediano”, når du bestiller online.  

Ugens podcast rundes af med sandt eller falsk, hvor vi i denne uge blandt andet kommer med bud på, om Barcelona kommer til at gå ubesejret igennem sæsonen, og om Cristiano Ronaldo når 20 ligamål i denne sæson. 

I vores Real Madrid-afdeling kan du blandt andet høre eksperternes bud på:

·      Om Zidanes job er i fare.

·      Om Real Madrid er blevet forudsigelige. 

·      Om Real Madrid køber en angriber i januar.

·      Om der er metaltræthed i Real Madrids trup.

·      Om Marco Asensio risikerer at stagnere i Real Madrid.

·      Om Cristiano Ronaldo ryger tilbage til Manchester United. 

Foto: Getty Images/Jasper Juinen

Superliga: Fokus på bund 8 - Nedrykkeren skal findes blandt de nederste seks, men hvad sker der i Lyngby?

Superliga: Fokus på bund 8 - Nedrykkeren skal findes blandt de nederste seks, men hvad sker der i Lyngby?

FC Nordsjælland Special: Aaquist og Tiedemann om at komme til udefra og om at tage den lange vej til Superligaen

FC Nordsjælland Special: Aaquist og Tiedemann om at komme til udefra og om at tage den lange vej til Superligaen