logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Lab: Fysisk træning af ungdomsspillere og afrunding på restitution

Mediano Lab: Fysisk træning af ungdomsspillere og afrunding på restitution

Fodboldtalenter hentet til klubber i en meget tidlig alder. Der er derfor et enormt fokus på den fysiske træning af de talenter, men i hvilket omfang bør ungdomsspillere træne? Det belyser vi i fjerde afsnit af Lab, hvor vi også afrunder forgangne udsendelses hovedemne, ‘restitution’.

AF ASBJØRN ANDREASEN

Der er flere eksempler på klubber, hvor udenlandske ungdomspillere pludselig slår igennem. Jacob Bruun Larsen blev eksempelvis hentet til Dortmunds U-17-hold og Lionel Messi kom til Barcelona som 13-årig. Mediano Lab forsøger at gøre de klogere på fysisk træning af ungdomsspillere. Hvor meget bør de belastes og i hvilket omfang bør de udøve fysisk træning?

Vi skal også afslutte sidste udsendelses fokus på restitution, og hvilke teknikker og midler man kan anvende for at optimere sin præstation ved at restituere.

Superligaen er også karakteriseret ved sin lange vinterpause. Vi ser nærmere på de danske vejrforhold og vinterpausens betydning for præstationer og træningsdoseringer.

Undervejs kommer du også ind i en spillerbus og til en holdspisning, hvor vi giver jer et par bizarre anekdoter. Du kan høre anekdoter, fysisk træning af ungdomsspillere, restitution og meget mere i den seneste udsendelse af Mediano Lab, som du finder her:

Mere konkret giver fjerde udsendelse af Mediano Lab indsigt i følgende:

  • Hvilken betydning vinterpausen har for fodboldspillere.

  • Det kolde vejrs indvirkning på præstationer og træning.

  • Hvad man selv kan gøre for at præstere under optimale forhold som amatør.

  • Hvordan børn og unge bør anvende fysisk træning.

Mikkel Marker forsøger at gøre dig klog på bl.a. ovenstående emner. Han forudsætning herfor er, at han har arbejdet som fysisk træning i Superligaen i ti år, hvor han har været tilknyttet klubberne OB og Lyngby Boldklub. Flere eksempler i udsendelsen vil derfor ofte tage udgangspunkt i de to klubber.

Henrik Them er traditionen tro vært på udsendelsen. Han har en baggrund som eliteløber og arbejder nu som optimeringsekspert med henblik på sundhed. Derfor kan det også ske, at han blander sig i snakken i ny og næ.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano Preview - Ugens storkampe i dit podcast-feed

Mediano Preview - Ugens storkampe i dit podcast-feed

Superclásico Special fra Buenos Aires - Podcast om weekenden, der aldrig vil blive glemt

Superclásico Special fra Buenos Aires - Podcast om weekenden, der aldrig vil blive glemt