logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #2 - Årets bedste podcasts - Mød Superligaens Forest Gump

Julekalender #2 - Årets bedste podcasts - Mød Superligaens Forest Gump

Låge nr. 2: Her har chefredaktør Peter Brüchmann valgt en af de podcast-episoder fra 2018, som han selv bedst kunne lide. Det er historien om en mand, der på så centrale tidspunkter i klubbernes udvikling har spillet så centrale roller, at vi kalder ham ‘Superligaens Forest Gump’.

Af Peter Brüchmann

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

I januar, ja det var nærmest årets første udsendelse, tog jeg optage-udstyret i rygsækken og tog hjem til Lars Hallengreen i Hillerød. Vi havde talt sammen nogen tid, fordi Lars på det tidspunkt arbejdede hos Eye4Talent, der også er og var Medianos partner på talentudviklingen i 2018.

Lars havde også været medskribent på nogle ret fine analyser på Mediano og været ekspert i nogle af udsendelserne. Det kunne han gøre, fordi han havde detaljeret kendskab til det indre liv i klubber som FC Midtjylland og FC Nordsjælland og flere andre.

Men jeg vidste, at Lars’ egen historie også var interessant. Lars bar nemlig også på et tidligere medejerskab af AGF. Ja, jeg besøgte ham som ung TV 2-reporter i en lejlighed på H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg. Jeg kan huske, at jeg dengang tænkte ‘blæret lejlighed’, ‘ung investor med smart hår’ og ‘yuppie classic’.

Senere gik jeg videre til andre jobs. Og Lars endte med en dengang eksponeret sag om kursmanipulation og en dom i Højesteret. Og alt, hvad der følger i kølvandet på den slags.

Det er jo ikke alle, der ønsker at tale om den slags, så det krævede et vist mod for Lars at stille op - både til den nutidige del af sin historie og den historiske. Men han accepterede præmissen, og jeg forsøgte at behandle ham derefter i interviewet. Det kan lyde mærkeligt at formulere det sådan, men i journalistik vil man ofte blive holdt op på, om man nu er kritisk nok.

Men døm selv. Her er en åben mand, der meget ærligt fortæller en virkelig interessant historie, som på visse områder også tegner et stykke dansk Superliga-historie.

Her kan du høre udsendelsen:

Lars Hallengreen er i dag sportschef hos Pafos FC - og ikke Patos FC, som der bliver sagt på indledningen - på Cypern.

Her kan du se, hvad der ellers findes på Medianos nye kanal - Mediano Magasinet:

Foto: Getty Images

Mediano Superliga: Trænerdebut, Skov-show og fightende kronjyder

Mediano Superliga: Trænerdebut, Skov-show og fightende kronjyder

Fodboldministeriet: Holdånd, Pikk og Pisa

Fodboldministeriet: Holdånd, Pikk og Pisa