logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #13 - Årets bedste podcasts - Den opsigtsvækkende historie om Herfølges mesterskab

Julekalender #13 - Årets bedste podcasts - Den opsigtsvækkende historie om Herfølges mesterskab

Låge nr. 13: Her er historien om sæsonen 1999/2000 og et mesterskab, vi aldrig glemmer, fortalt af John Faxe Jensen, Gert Nodin, Thomas Høyer, Tommy Schramm og Jakup Mikkelsen.

Af Lasse Ørum Klinke

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

Du har netop åbnet låge nummer 13 i Medianos julekalender, hvor værter, eksperter og andre bidragsydere vælger en podcast fra året der er gået, som de brød sig særligt godt om. Mit navn er Lasse Ørum Klinke, og jeg er halvdelen af den duo, der står bag serien Superligaens Største Øjeblikke. Jeg har i dag fået fornøjelsen af at præsentere udsendelsen bag dagens låge, og jeg har peget på den udsendelse i serien, som sparkede det hele i gang.

Idéen til serien opstod den aften Danmark slog Polen 4-0 i Parken i VM-kvalifikationen, hvor jeg sad sammen med min gode ven og kollega Anders Ryehauge, og der gik ikke lang tid fra den aften til vi sad i tre timer sammen med Tommy Schramm og snakkede om gamle dage i Herfølge. Efter det tog det ene interview det andet, og pludselig sad vi tilbage med en helstøbt fortælling om det sensationelle Herfølge-mesterskab i år 2000. Heldigvis var Mediano klar på at udgive det, og det var ikke uden en vis portion nerver og spænding, at vi i påsken sendte afsnittet ud. For hvordan ville formatet blive taget imod, og synes folk overhovedet, at det var interessant? Gad folk høre på gamle, for længst pensionerede fodboldspillere fortælle deres syn på en historie, de fleste kender?

Heldigvis blev konceptet taget rigtig godt i mod, og det er vi meget taknemmelig for, og siden da er det blevet finpudset og videreudviklet, og i starten af måneden udgav vi det femte afsnit i serien, og mellem jul og nytår kommer der en lille forsinket julegave i form af et afsnit om FCK’s mesterskab i 2001, hvor et helt bestemt mål selvfølgelig ikke er til at komme uden om. Det afsnit kan i roligt glæde jer til.

Vi er så heldige, at Arbejdernes Landsbank har sikret, at serien kan fortsætte i 2019, så der venter fortsat mange gode, interessante og mindeværdige historier forude. Nu skal vi imidlertid tilbage til starten. Det er historien om Herfølges mesterskab i år 2000 fortalt af Tommy Schramm, Thomas Høyer, Gert Nodin, Jakup Mikkelsen og John Faxe Jensen.

Rigtig god fornøjelse.

Foto: Getty Images

Mediano Preview - Ugens mest seværdige kampe i Europa

Mediano Preview - Ugens mest seværdige kampe i Europa

Xee Special #10 - Sunderland: Galehuset i Nordøst

Xee Special #10 - Sunderland: Galehuset i Nordøst