logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #14 - Årets bedste podcasts - De 10 små grise på Balkan

Julekalender #14 - Årets bedste podcasts - De 10 små grise på Balkan

Låge nr. 14: Hvor meget vidste vi egentlig om balkanlandene før VM? Hvad er det de gør på de kanter, hvor den ene stjernespiller efter den anden tager resten af Europa med storm? Det kan du blive klogere på bag dagens låge.

Af Sture Sandø

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

Podcasten i denne artikel er sponseret af

Vi er nu kommet til låge nummer 14. Bag den gemmer sig en optakt til VM om de deltagende balkanlande Kroatien og Serbien.

De bedste udsendelser er altid dem, hvor gæsterne i studiet blomstrer og gør os alle klogere. Det synes jeg, at den her udsendelse er et godt eksempel på. De dygtige gæster agent Nikola Juric og journalist Arnela Muminovic øste ud af deres indgående kendskab til fodbold på Balkan. Og det som fik denne optakt til at blive noget særligt var, at de foruden et indgående kendskab til landsholdene fra Kroatien og Serbien fortalte dragende om selve fodboldkulturen i nogle lande, som ikke får særlig meget opmærksomhed i fodbolddagligdagen til trods for, at de kontinuerligt opfostrer nogle af verdens allerbedste fodboldspillere - ja, faktisk den allerbedste lige nu at bedømme ud fra ballon d’or-kåringen senest.

Både Arnela og Nikola er i mine øjne dygtige og interessante folk i og omkring den danske fodboldverden, og de supplerede hinanden enormt godt i en snak, hvor jeg fornemmede, at de havde stor respekt for hinandens indsigt, hvilket kun var med til at løfte det hele.

Sæt dig godt til rette og lyt med med tanke på, at kroaterne nogle uger senere gik hele vejen til finalen, at Luka Modric for mindre end to uger siden vandt ballon d’or og glæd dig til historien om de 10 små grise og hvordan man tackler sådan nogle i Danmark og på Balkan.

Glædelig jul og god fornøjelse med udsendelsen!

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Julekalender #15 - Årets bedste podcasts - UK Special om Leeds med Jørn Simmenæs & Rasmus Monnerup

Julekalender #15 - Årets bedste podcasts - UK Special om Leeds med Jørn Simmenæs & Rasmus Monnerup

Mediano Preview - Ugens mest seværdige kampe i Europa

Mediano Preview - Ugens mest seværdige kampe i Europa