logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Lab - mød manden, der rejste til Horsens for at lære af Bo Henriksen

Mediano Lab - mød manden, der rejste til Horsens for at lære af Bo Henriksen

Mediano Lab - vores nye podcast: Her kan du møde en træner, der arbejder målrettet med værdier, med samtalen med den enkelte spiller og som tør sætte ordet ‘skrøbelighed’ - både sin egen og spillernes - ind i ligningen.

Her er Mediano Lab med vores fokus på den mentale side, hvor U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen fra kvinderne hos DBU har besøg af U19-cheftræner fra AC Horsens, Michael Hjortkjær til en snak om værdier og hvad, der fik ham til at rykke fra Sjælland til Horsens for at lære af Superliga-træner Bo Henriksen hos AC Horsens.

Michael Hjortkjær har tidligere arbejdet hos FC Nordsjælland, Vanløse, B93 og Næsby blandt andet. Nu er han hos AC Horsens og er, som Kristian Mørch siger her, en af de trænere, der sætter mest fokus på værdier, arbejder meget med samtalen med spillerne og som det seneste også arbejder med 'skrøbelighed' som et interessant begreb i sin ledelse - det være sig egen såvel som spillernes skrøbelighed

Dette er ‘Mediano Lab’ - kanalen for dig, der vil vide lidt mere om, hvordan man arbejder indenfor fodbold. Det er her, vi laver særligt dybe udsendelser om fysisk træning, mental træning, restitution, taktik, data og formentlig en række andre områder.

Vi kalder den Mediano Lab. I første omgang sætter vi fokus på fysisk og mental træning indenfor fodbolden. Men vi kommer også til at kigge nærmere på fodboldtaktik, data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Her kan du høre hele samtalen mellem Kristian Mørch Rasmussen og Michael Hjortkjær:

Hør blandt andet om:

  • Hvordan Michael Hjortkjær arbejder med den individuelle samtale med spillerne og hvordan han sætter den i struktur

  • Hør, hvornår spillerne må bruge deres mobiltelefoner og til hvad

  • Hør om, hvordan både vært og gæst i dagens udsendelse kender AC Horsens-spilleren Oliver Drost og hvorfor de følger ham særlig tæt.

  • Og hør om andre ledelses- og værdi-principper, som Michael Hjortkjær arbejder med.

Hør også Kristian Mørchs snak med sportspsykologisk konsulent, Janne Mortensen om blandt andet, hvordan man arbejder med modgang:

Nogle vil sikkert spørge til fankultur, men det kan blive et område, vi i fremtiden vil vie en særlig kanal eller et særligt område til. Andre vil måske spørge til talentudvikling, men det er så bredt et område, så vi håber, at alt, hvad vi berører i virkeligheden vil have talentudvikling som en ingrediens - således også i Mediano Lab.

Her kan du møde nogle af de personer, der er med til at løbe kanalen i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i en norsk eliteserie-klub.

Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Og her er lidt overblik fra Soundcloud

Husk at dele budskabet med andre, hvis du kender nogen, der vil have særlig interesse i dette indhold.

Hvis du har ideer til emner, vi skal fokusere på eller på anden vis bare gerne vil i kontakt med os, så skriv til lab@mediano.nu.

Foto: Getty Images

Superligaens Største Øjeblikke - Saksesparket, der ændrede FC København

Superligaens Største Øjeblikke - Saksesparket, der ændrede FC København

Julekalender - de bedste podcast fra nogle af vores andre kanaler i 2018

Julekalender - de bedste podcast fra nogle af vores andre kanaler i 2018