logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano CL: Chelsea vs Barcelona – den store europæiske rivalisering

Mediano CL: Chelsea vs Barcelona – den store europæiske rivalisering

For at forstå omfanget af rivaliseringen mellem Chelsea og Barcelona må man se på, hvad der er gået forud. Der her været adskillige episoder, som har bidraget til de to klubbers anstrengte forhold til hinanden, og i denne uges Mediano CL ser vi frem mod den store ottendedelsfinale ved at kigge tilbage på tidligere tiders store europæiske slag mellem de to mandskaber. 

AF Adam Møller Gomaa

Udsendelsen i denne artikel er sponsoreret af Oddset.

Der er igen lagt op til en af Champions Leagues store, moderne klassikkere, når Chelsea tager i mod Barcelona i den første ottendedelsfinale-kamp mellem to mandskaber, som igennem årene har opbygget en indædt rivaliseringen. Måske er rivaliseringen størst set fra engelsk side, men i Barcelona er opgørene mod Chelsea også noget specielt, ikke mindst på grund af alle de kontroverser, der er fulgt i kølvandet på tidligere møder mellem de to klubber. Opgør som har fået Chelsea-fans til at sende dødstrusler til nogle af de dommere, som har passet fløjten i kampe mod Barcelona, og i denne uges Mediano CL tager vi den helt store snak om rivaliseringen og konsekvenserne af den.

Vi har besøg af journaliststuderende, Mads Oddershede, som er stifter af Chelseas officielle fanklub i Danmark, og som giver sit syn på det, han selv kalder den mest betændte rivalisering til en klub udenfor England, set fra Chelsea-fansenes side. Og med på en Skype-forbindelse fra Barcelona, hvor der også bliver bagt grundigt op til mødet med Chelsea, har vi journalist, Nicolai Lisberg.

Du kan høre hele udsendelsen her: 

Vores partner på disse udsendelser er som altid Oddset. Og i løbet af udsendelsen vil du blive præsenteret for odds, der hvor det er relevant. Der er masser af spil på Champions League kampe lige her

I udsendelsen taler vi også om de tre andre kampe, hvor det to tidligere Europa League-vindere, Sevilla og Manchester United mødes, og hvor Shakhtar Dontesk og Roma tørner sammen i et, på papiret, ganske åbent opgør, mens Bayern München til gengæld er store favoritter i opgørene mod Besiktas – ikke mindst fordi Jupp Heynckes fuldstændigt har forvandlet Bayern München, siden han tog over for Carlo Ancelotti.

I sidste uge varmede vi op til Champions Leagues første fire ottendedelsfinaler, og så tegnede vi et portræt af Paris Saint-Germain med hjælp fra Frederik Gernigon, som er født og opvokset i Paris og fra Jonas Hebo Rasmussen.

Den udsendelse kan du høre her:

Hvis du vil have mere Champions League, kan du høre seneste BlogCast, hvor Adam Møller Gomaa har skrevet en kærlighedserklæring til Champions. Den kan du finde her:

Desuden kan du i ugens udsendelse høre paneldeltagernes bud på:

  • Om der vil være ekstra fokus på dommerens præstation på Stamford Bridge.
  • Hvorfor Chelsea altid har været så besværlig en modstander for Lionel Messi.
  • Hvem der skal sørge for at holde en formstærk Messi nede denne gang.
  • Hvad Jupp Heynckes har gjort for at forvandle Bayern München-mandskabet.
  • Hvem der er favoritter i kampen mellem Shakhtar og Roma.
  • Hvilket engelsk hold, der har størst mulighed for at vinde Champions League. 
Odd.st/mediano

Foto: Getty Images/Catherine Ivill

 

Mediano Superliga: De interessante unge, Ståles kvaler og topholdenes kvalitet

Mediano Superliga: De interessante unge, Ståles kvaler og topholdenes kvalitet

Europa League Special: Besøg fra et af Europas bedste hold

Europa League Special: Besøg fra et af Europas bedste hold