logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

VM Special # 24: Kroatien, Serbien og resten af Balkan - en indføring i en anderledes fodboldopdragelse

VM Special # 24: Kroatien, Serbien og resten af Balkan - en indføring i en anderledes fodboldopdragelse

Stjerner og masser af passion - det ved vi, at vi kan forvente os af holdene fra Serbien og Kroatien. Men hvad får vi ellers at se? Og hvordan kan det være, at to så relativt små nationer kan stille med så profilbesatte mandskaber?

Af Sture Sandø

Se lige på de trupper, som Serbien og Kroatien tager med til Rusland. Lovren, Perisic, Rakitić, Kovacic, Modrić, Brozovic, Mandžukić, Milinkovic-Savic, Tadic, Ivanovic, Kolarov og Matic. Og så har vi ikke engang været omkring talenterne.

Det er påfaldende, hvor mange store spillere de to lande på størrelse med henholdsvis Sverige og Danmark (målt på indbyggertal) kan vise frem. Er det en tilfældighed, at Kroatien havde tre spillere med i Champions League-finalen? Det er det ikke, hvis du spørger denne udsendelses panel, der består af agent Nikola Jægerfeld Juric og journalist og fast Mediano-ekspert Arnela Muminovic. De har begge rødder i Bosnien, og kender Balkan-regionen særdeles godt.

Derfor er denne podcast ikke blot en optakt med fokus på de to landshold, men i lige så høj grad en indføring i en fodboldkultur, -opdragelse og -forståelse, der er noget anderledes end vores egen herhjemme. Det handler om, hvordan man dyrker og fremelsker talent. Det handler om skandaler og interne stridigheder. Det handler om en anderledes måde at anskue sport på.

Lyt med herunder og bliv klogere på en fodboldregion ikke så langt herfra:

Mediano satser på at lave mere end 75 timers VM-dækning. Vi sender mere end 60 udsendelser. Fra og med i dag sender vi 37 morgener i træk - ugen rundt. Så følg med hele vejen til finalen - og måske et par dage mere.

Find også alt det, vi allerede har lavet ude i dit feed:

 • En udsendelse på verdensdelene:
  • Sydamerika
  • Afrika
  • Asien
 • En udsendelse om Putin, Mutko og Rusland
 • Et portræt af Danmarks VM-modstander Australien
 • Bud på VMs store favoritter og en samlet analyse af dem
 • Bud på VMs store profiler og mulige topscorere
 • En masse indhold om Danmark
 • En La Liga VM Special
 • En Premier League VM Special
 • VM set med talentudviklernes briller
 • Masser af Bootroom-analyser på Youtube.
 • Artikler, blogs og analyser på Mediano.nu.

Det kan vi gøre i kraft af vores partnere. Vores gennemgående VM-partnere er Oddset, der har været med Mediano siden vores fødsel til EM i 2016 og Arbejdernes Landsbank, der også er Medianos partner på alt indhold om dansk fodbold.

Alt Medianos indhold er gratis. Vi findes primært i kraft af vores lyttere, og på grund af vores lyttere har vi også partnere, som er den direkte årsag til, at vi kan finansiere en lille, stadig ny medie-virksomhed, der forsøger at tage sporten alvorligt.

Så stor tak til vores lyttere. En stor tak til vores partnere. Uden jer var der intet Mediano.

Rigtig god fornøjelse med VM.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mediano Special: De rejser verden rundt for at opleve stadioner – de er groundhoppere

Mediano Special: De rejser verden rundt for at opleve stadioner – de er groundhoppere

VM Special # 23: Portræt af Brasilien - de kommende verdensmestre?

VM Special # 23: Portræt af Brasilien - de kommende verdensmestre?