logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

VM Special # 25: Åbningskampen, spansk bombe, 2026-værtsskab og meget mere

VM Special # 25: Åbningskampen, spansk bombe, 2026-værtsskab og meget mere

Så er det nu! Om få timer ruller bolden på Luzjniki Stadium, og vi skal endelig se VM-fodbold igen. Fordriv ventetiden med en opdatering på det seneste døgns store VM-overskrifter og en optakt til åbningskampen.

Af Sture Sandø

VM på Mediano er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Oddset. Når der optræder odds i vores udsendelser, stammer disse fra Oddset.

Nu skal vi endelig til at se fodbold! I aften går det løs, og det største tryk kan blive taget af ballonen, når bolden endelig sættes i spil i Moskva kl. 17 dansk tid. Men allerede inden der overhovedet er blevet spillet et eneste minut har Spanien imod alles forventninger stjålet billedet på en onsdag, hvor opmærksomheden ellers var rettet imod den FIFAs kongres, hvor værtsskabet for VM 2026 skulle tildeles.

Både den spanske trænerfyring og USA, Canada og Mexico som VM-værter er på programmet i dagens morgenshow, hvor Zetland-journalist og Mediano-ekspert, Oscar Rothstein, er i studiet, mens journalist og Mediano-ekspert Morten Glinvad er med direkte fra Rusland via Skype. Han kan både berette om store mængder peruvianske fans i gaderne og en dårlig russisk morgenbuffet og naturligvis også om en by og et land, der i den grad er klar til at slå dørene op til VM.

Du kan høre dagens morgenshow her:

Mediano satser på at lave mere end 75 timers VM-dækning. Vi sender mere end 60 udsendelser. Fra og med i dag sender vi 37 morgener i træk - ugen rundt. Så følg med hele vejen til finalen - og måske et par dage mere.

Find også alt det, vi allerede har lavet ude i dit feed:

 • En udsendelse på verdensdelene:
  • Sydamerika
  • Afrika
  • Asien
 • En udsendelse om Putin, Mutko og Rusland + en udsendelse om Rusland som værtsnation
 • Et portræt af Danmarks VM-modstander Australien
 • Bud på VMs store favoritter og en samlet analyse af dem
 • Bud på VMs store profiler og mulige topscorere
 • Optakter med fokus på blandt andet Tyskland, Brasilien, Spanien, Kroatien, Serbien, England og Frankrig (udkommer fredag)
 • En masse indhold om Danmark
 • En La Liga VM Special
 • En Premier League VM Special
 • VM set med talentudviklernes briller
 • Masser af Bootroom-analyser på Youtube
 • Artikler, blogs og analyser på Mediano.nu

Det kan vi gøre i kraft af vores partnere. Vores gennemgående VM-partnere er Oddset, der har været med Mediano siden vores fødsel til EM i 2016 og Arbejdernes Landsbank, der også er Medianos partner på alt indhold om dansk fodbold.

Med på det velasorterede bord under alle Medianos VM Morgenshows er også vores partner og sponsor Fernet Branca.

Alt Medianos indhold er gratis. Vi findes primært i kraft af vores lyttere, og på grund af vores lyttere har vi også partnere, som er den direkte årsag til, at vi kan finansiere en lille, stadig ny medie-virksomhed, der forsøger at tage sporten alvorligt.

Så stor tak til vores lyttere. En stor tak til vores partnere. Uden jer var der intet Mediano.

Rigtig god fornøjelse med VM.

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

En VM-åbning, som kun Putin kunne have drømt om

En VM-åbning, som kun Putin kunne have drømt om

Mediano Special: De rejser verden rundt for at opleve stadioner – de er groundhoppere

Mediano Special: De rejser verden rundt for at opleve stadioner – de er groundhoppere