logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

VM Special # 53: Når man brænder tre straffespark...

VM Special # 53: Når man brænder tre straffespark...

Danmark er færdig ved VM efter et bittert nederlag til Kroatien i ottededelsfinalen - men først efter straffespark. Vi vurderer den danske indsats under hele slutrunden, siger farvel til et uinspireret spansk mandskab og ser kort frem mod dagens to kampe

Af Jacob Staehelin

Hvad pokker nytter det at have en af verdens bedste målmænd, hvis man brænder tre straffespark? Det er det spørgsmål, man sidder tilbage med efter kampen mod Kroatien, der på mange måder var symptomatisk for hele den danske VM-kampagne: Det var forsvaret, der reddede os og angrebet, der ikke nåede det forventede niveau. Bedst illustreret ved, at Kasper Schmeichel stod et brag af en kamp, at det danske mål blev scoret af Mathias 'Zanka' Jørgensen og ved, at Simon Kjær  var den mest sikre af de danske straffesparksskytter - og ved at det var de offensive kræfter, der brændte.

Vi ser tilbage på en dansk slutrunde, hvor det overordnede slutresultat er, at vi reddede meget i opgøret mod Kroatien - og hvor den danske taktik mod Frankrig gav endnu mere mening efter at have set, hvor ondt franske dybdeløb gjorde på Argentina. Og at der er så rigeligt at bygge videre på for det danske landshold, der har fået flere facetter og ikke er helt så fasttømret som tidligere - Åge Hareide har ganske enkelt set nye konstellationer og har vist, at han ikke er bange for at bruge dem.

Det er blandt de emner, dagens morgenfriske gæster, Jonas Hebo og Morten Nielsen, diskuterer i denne udsendelse, hvor vi også runder et spansk farvel efter endeløs boldtrilleri i en art Tiki-Taka uden eksplosivitet eller ide. 

Og så kigger vi kort frem mod Belgien-Japan og Mexico-Brasilien. De kampe kan du også høre Benjamin Leander tale om i vores nye format:

Udsendelsen er en del af Medianos store VM-forløb. I vores podcast-feed ligger der allerede portræt-udsendelser af landene, hvor hele udsendelsen kun handler om det pågældende land - optaget før VMs begyndelse:

 • Argentina
 • Spanien
 • Tyskland
 • Brasilien
 • England
 • Frankrig
 • Kroatien og Serbien
 • Rusland som værtsland og VM-arrangør

Hvis I lyttere vil gøre os en kæmpe- kæmpestor tjeneste, så fortæl dine venner, dine holdkammerater, dine kolleger eller din far, onkel eller kusine om os. Vi knokler med mere end 60 udsendelser for, at flere kan lære os at kende under VM, og du kan hjælpe os!

Mediano satser på at lave mere end 75 timers VM-dækning. Vi sender mere end 60 udsendelser. Så følg med hele vejen til finalen - og måske et par dage mere.

Find også alt det, vi allerede har lavet ude i dit feed:

 • En udsendelse på verdensdelene:
  • Sydamerika
  • Afrika
  • Asien
 • En udsendelse om Putin, Mutko og Rusland. Ja, faktisk to.
 • En dommerspecial kun om dommerlinje, det nye VAR-system og spillets udvikling
 • En udsendelse kun med fokus på talentudvikling.
 • Bud på VMs store favoritter og en samlet analyse af dem
 • Bud på VMs store profiler og mulige topscorere
 • En masse indhold om Danmark

Det kan vi gøre i kraft af vores partnere. Vores gennemgående VM-partnere er Oddset, der har været med Mediano siden vores fødsel til EM i 2016 og Arbejdernes Landsbank, der også er Medianos partner på alt indhold om dansk fodbold.

Oddset har i øvrigt netop vundet en pris for Oddset app'en ved den prestigefyldte EGR marketing & innovation award i London - 'Best Native App' i en international konkurrence med 8 andre nominerede.

Alt Medianos indhold er gratis. Vi findes primært i kraft af vores lyttere, og på grund af vores lyttere har vi også partnere, som er den direkte årsag til, at vi kan finansiere en lille, stadig ny medie-virksomhed, der forsøger at tage sporten alvorligt.

Så stor tak til vores lyttere. En stor tak til vores partnere. Uden jer var der intet Mediano.

Fortsat god fornøjelse med VM.

Foto: Getty Images

 

 

Her er vores to sidste Match Preview med optakt til 1/8-finalerne ved VM

Her er vores to sidste Match Preview med optakt til 1/8-finalerne ved VM

Klar til mandag - Her er vores korte Match Preview til Brasilien-Mexico og Belgien-Japan

Klar til mandag - Her er vores korte Match Preview til Brasilien-Mexico og Belgien-Japan