logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

VM #54: Englands store prøve og Brasilien som VM-favorit

VM #54: Englands store prøve og Brasilien som VM-favorit

Det er på tide at finde ud af, hvad England reelt kan, når man endelig møder et godt hold. Og så fremstår Brasilien mere og mere som en VM-favorit, er meldingen fra Medianos Morgenshow

Af Jacob Staehelin

VM på Mediano er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Oddset. Når der optræder odds i vores udsendelser, stammer disse fra Oddset.

Brasiliens sejr over Mexico med komfortable 2-0 var et tydeligt bevis på, hvad det er, landstræner Tite har formået - at skabe en jættedefensiv, hvor bolværket begynder på midten, og hvor de offensive kræfter har så store individuelle kvaliteter, at man altid kommer frem til scoringer. 

Og de dyder er af så stor betydning, at man meget vel kan se et brasiliansk hold gå hele vejen, mener Medianos to eksperter denne tirsdag. Gæsterne er Rasmus Monnerup, cheftræner i Roskilde FC og Søren Hermansen, tidligere måltyv i Superligaen og Belgien, nu U16/U18-landstræner.

Først skal man dog overkomme Belgien, som i gårsdagens anden kamp vandt 3-2 på et omstillingsmål dybt inde i overtiden. En utilgivelig fejl af det japanske mandskab, som ellers havde en føring på 2-0 med en halv time igen. Men som det bliver påpeget i udsendelsen, så har Belgien i Fellaini, der scorede til 2-2, VM's bedste Plan B-spiller, der med sin voldsomme fysik kan gøre ondt på stort set alle. Spørgsmålet er dog, om den belgiske defensiv kan tøjle den brasilianske angrebsbølge - og her hælder eksperterne til et nej.

Dagens ottededelsfinaler er de to sidste og dermed kender vi de resterende otte mandskaber sent i aften. 

Det første kamp er Sverige-Schweiz, der meget vel kan blive et målløst opgør, og hvor det svenske kollektiv skal forlade sig på den solide forsvarskæde og dødbolde som trussel mod Schweiz, der omvendt har vist - omend i glimt - godt spil. Så hvis du kun kan se én kamp i aften, lyder rådet: vent til Colombia-England.

Det er første gang, det engelske mandskab skal prøves af mod en klassemodstander. VM-kvalifikationen var overkommelig og de tre indledende kampe gav ikke svar - dertil var modstanden for svag, og ændringerne for mange i gruppefinalen mod Belgien. 

Men der er en vis tro på, at det engelske hold kan komme videre, omend der er svagheder - især mangler Søren Hermansen en mere holdende spiller mellem Kane og Henderson, så ikke alt går op i fart. Quadrado mod Ashley Young kan også blive en udfordring - og så vides det endnu ikke, hvordan tilstanden er med James Rodriguez. Men begge eksperter har England som knebne favoritter.

Husk også vores previews på de to kampe:

Udsendelsen er en del af Medianos store VM-forløb. I vores podcast-feed ligger der allerede portræt-udsendelser af landene, hvor hele udsendelsen kun handler om det pågældende land - optaget før VMs begyndelse:

 • Argentina
 • Spanien
 • Tyskland
 • Brasilien
 • England
 • Frankrig
 • Kroatien og Serbien
 • Rusland som værtsland og VM-arrangør

Hvis I lyttere vil gøre os en kæmpe- kæmpestor tjeneste, så fortæl dine venner, dine holdkammerater, dine kolleger eller din far, onkel eller kusine om os. Vi knokler med mere end 60 udsendelser for, at flere kan lære os at kende under VM, og du kan hjælpe os!

Mediano satser på at lave mere end 75 timers VM-dækning. Vi sender mere end 60 udsendelser. Så følg med hele vejen til finalen - og måske et par dage mere.

Find også alt det, vi allerede har lavet ude i dit feed:

 • En udsendelse på verdensdelene:
  • Sydamerika
  • Afrika
  • Asien
 • En udsendelse om Putin, Mutko og Rusland. Ja, faktisk to.
 • En dommerspecial kun om dommerlinje, det nye VAR-system og spillets udvikling
 • En udsendelse kun med fokus på talentudvikling.
 • Bud på VMs store favoritter og en samlet analyse af dem
 • Bud på VMs store profiler og mulige topscorere
 • En masse indhold om Danmark

Det kan vi gøre i kraft af vores partnere. Vores gennemgående VM-partnere er Oddset, der har været med Mediano siden vores fødsel til EM i 2016 og Arbejdernes Landsbank, der også er Medianos partner på alt indhold om dansk fodbold.

Oddset har i øvrigt netop vundet en pris for Oddset app'en ved den prestigefyldte EGR marketing & innovation award i London - 'Best Native App' i en international konkurrence med 8 andre nominerede.

Alt Medianos indhold er gratis. Vi findes primært i kraft af vores lyttere, og på grund af vores lyttere har vi også partnere, som er den direkte årsag til, at vi kan finansiere en lille, stadig ny medie-virksomhed, der forsøger at tage sporten alvorligt.

Så stor tak til vores lyttere. En stor tak til vores partnere. Uden jer var der intet Mediano.

Fortsat god fornøjelse med VM.

Foto: Getty Images

 

VM Special # 55: Solide Sveriges store succes og Englands forbandelse brudt

VM Special # 55: Solide Sveriges store succes og Englands forbandelse brudt

Her er vores to sidste Match Preview med optakt til 1/8-finalerne ved VM

Her er vores to sidste Match Preview med optakt til 1/8-finalerne ved VM