logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Hvad betyder det for landsholdets sponsorer, når anfører og stjerner går deres egne veje?

Hvad betyder det for landsholdets sponsorer, når anfører og stjerner går deres egne veje?

Podcast: Der har været talt og skrevet rigtig meget om kommercielle rettigheder, sponsor-aftaler og spillernes beslutninger i forhold til holdet. Men hvad sker der egentlig med værdien af landsholdet, når de største spillere har ret til at lave deres egne aftaler? Og hvis måden, de gør det på, går for langt. Det kigger vi på her

Af Peter Brüchmann

Simon Kjær trådte lige før VM-slutrunden frem i en reklame-kampagne for bettingvirksomheden Nordicbet, mens kvindelandsholdets Nadia Nadim var meget synlig figur hos en anden virksomhed fra samme branche, Leo Vegas Sport. Det betød hektisk aktivitet i Brøndby hos DBU og lige ovre på den anden side af Roskildevej hos Danske Spil.

Oddset er nemlig sponsor for både det kvindelige og det mandlige landshold, så øjenbrynene var mildest talt løftede i begge lejre - DBU og Oddset - derude vest for København.

Skåret lidt mere ud i pap: Herrelandsholdets anfører og en af de to største profiler på kvindelandsholdet agerede som reklame-søjler for direkte konkurrenter til en af de virksomheder, der betaler den største del af sponsorindtægterne på begge landshold. Det var en kollision, der var til at få øje på (det skal siges, at både Oddset og Leo Vegas Sport også er partnere hos Mediano. Vi forsøger som altid at beskrive konflikten neutralt, men fortæller også her om virksomhedernes rolle i forhold til Mediano).

Muligheden for at udnytte de kommercielle rettigheder har længe været til stede for enkeltspillere, og det ser man også i andre lande. Det interessante er, hvordan det eksekveres og hvordan man afgør, hvad der sker i grænseområderne og når interesser mødes og krydses.

Og i hvilke tilfælde bør spilleren selv fornemme en konflikt og være proaktiv?

I denne udsendelse kigger vi så på, hvad det betyder, når Simon Kjær træder frem i en kampagne for Nordicbet, som han ifølge Spillerforeningen og de indgåede aftaler har ret til. Vores to eksperter i denne udsendelse forsøger ikke at lege juridiske eksperter i den verserende tvist, men kigger udelukkende på konsekvenserne af begivenhederne:

  • Hvor meget er landsholdet som reklamesøjle værd?

  • Hvad får det til at stige og falde i værdi?

  • Hvordan har værdien af landsholdet udviklet sig de seneste årtier?

  • Hvad er det mest værdifulde sponsorat i Danmark lige nu?

  • Hvor meget betyder det at kunne bruge de største spillere på et landshold som blikfang?

  • Og meget mere.

Det er direktør for Sponsorpeople, Thomas Badura, og kommunikations- og marketingsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, der udgør panelet. (Arbejdernes Landsbank er også partner på Mediano. Banken er en af de store sponsorer i dansk fodbold og har været i flere idrætsgrene, og derfor er Froulund en af de mest centrale kilder til at vurdere landsholdets værdi).

Du kan høre hele udsendelsen her:

Hør også om værdien af andre sponsorater og hvad der afgør værdien.

Hør også vores analyse af landsholdets sejr over Wales søndag i Aarhus, hvor der også blev talt en del om konflikten. Her var fodboldtræner Rasmus Monnerup og fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen i panelet hos Mediano:

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Tak for støtten - sådan gik det med Medianos crowdfunding-kampagne

Tak for støtten - sådan gik det med Medianos crowdfunding-kampagne

Mediano CL - Flere favoritter, Atlético som dark horse og ingen Celtic-snitter

Mediano CL - Flere favoritter, Atlético som dark horse og ingen Celtic-snitter