logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Tak for støtten - sådan gik det med Medianos crowdfunding-kampagne

Tak for støtten - sådan gik det med Medianos crowdfunding-kampagne

Crowdfunding: Der kommer fem afsnit af serien om ‘Superligaens Største Øjeblikke’, men vi kom ikke i mål med at sikre nye afsnit i 2019. På Mediano ønsker vi at sige tak til alle de 238 personer, der har bidraget direkte og tak til alle jer, der har hjulpet og skubbet få for at udbrede kendskabet.

Så sluttede de 30 dage med Medianos første forsøg på at crowdfunde en del af vores indhold. Kampagnen om at rejse midler til 10 afsnit af serien om ‘Superligaens Største Øjeblikke’ sluttede natten til torsdag. Og det var en helt ny erfaring for os på Mediano, som vi lærte meget af. Her lidt om, hvordan det hele gik.

Vi forsøgte at rejse 100.000 kroner til at lave 10 afsnit af serien om Superligaens Største Øjeblikke. Nogle har ment, at det var dyrt. Men disse lydmontager er ikke ‘bare’ en podcast, hvor to-tre personer taler om et emne, de har forberedt sig på (det er i øvrigt også et stort arbejde). Det er mange dages arbejde for to personer med aftaler, optagelse, planlægning og redigering.

Se i øvrigt vores Q&A om serien og om crowdfunding her.

Sådan sluttede det

Kampagnen endte med 4.114 euro (det hele foregår i euro på Indiegogo) og dermed 30 procent af målet på 13.500 euro. 238 personer endte med at give et bidrag, og det var alt fra 4 euro til 67 euro. Den største tak til alle, der har bidraget og alle, der har delt budskabet, og det er mange. Vi er glade for alle bidrag, selv om vi ikke nåede målet.

Som lytter kan du forvente at få de fem afsnit, vi lovede på forhånd. Det er de afsnit, du kan se listen over i illustrationen til denne artikel. Næste afsnit er om Silkeborgs mesterskab i 1994, som bringes den 10. oktober. En del af jer har valgt at give 20 euro, som var det særskilte beløb, så man kommer med til en forpremiere i Silkeborg den 9. oktober, hvor man kan møde nogle af hovedpersonerne bag mesterskabet, møde journalisterne Anders Ryehauge og Lasse Ørum Klinke. Jer, der har valgt denne løsning, vil høre fra os direkte.

Vi nåede altså hverken de 50.000 kroner til fuldt at finansiere de fem afsnit i 2018 eller de 100.000 kroner og dermed muligheden for at lave fem nye afsnit i 2019. De fem første afsnit kommer som lovet alligevel, da det hele tiden har været planen. Vi vil nu overveje, om vi kan finde andre måder til at tilvejebringe de ressourcer, der skal til for at lave mere af denne slags indhold.

I skrivende stund er afsnittet om Brøndby i 2013 afspillet 13.225 gange, mens Herfølge-afsnittet er blevet lyttet 13.176 gange. Begge afsnit har fået særdeles positiv respons, fordi det har ramt de følelser og den erindring, der er så stor en del af fodboldens sjæl. Så vi vil gøre meget for i fremtiden at kunne arbejde med denne slags indhold. Men det bliver nok ikke via crowdfunding. Dertil har forholdet mellem lyttere og respons og støtter til kampagnen været for skævt.

Og dette er skrevet med den største taknemmelighed overfor de, der har støttet og opfordret andre til at gøre det.

Hvad lærte vi af kampagnen?

Vi er i gang med at evaluere kampagnen. Hvad gik godt? Hvad kunne vi gøre bedre? Er 30 procent en skuffelse eller en succes?

Vi kan helt sikkert gøre meget bedre. Vi har aldrig prøvet det før. Vi har ikke hyret konsulenter eller ekstern hjælp, men har lyttet til især vores lyttere og brugere.

Mediano er ikke et fritidsprojekt eller filantropi. Vi vil gerne gøre en forskel og lave et medie, der har manglet derude, men vi vil også gerne skabe nutidens og fremtidens mediearbejdspladser, og det indebærer at lave en bæredygtig forretning.

Nu gætter vi, men vi antager, at lytterne efterhånden er helt på det rene med vores model. Vi har partnere som Oddset, Arbejdernes Landsbank, Skoda, Eye4Talent, Sparekassen Kronjylland og så videre som de sponsorer, der betyder, at vi kan udkomme med gratis indhold og øge udgivelserne uge for uge. Det ved I lyttere, og I betragter ikke Mediano som en nødlidende virksomhed, der står på en brændende platform.

Vi gætter på, at I ser det, vi er. En lille sund virksomhed, der vokser måned for måned, men også kører på et forholdsvis stramt budget, hvor hver en krone forsøges kanaliseret over i indhold, god lyd og gode tjenester for lyttere, seere og læsere. Ikke en skrantende biks med hatten i hånden.

Måske var projektet bare ikke relevant for alle. Hvis en lytter holder med AaB, hvorfor skulle han eller hun så støtte et projekt, hvor det handler om Herfølge, Randers og Silkeborg? Har nogen måske tænkt.

Andre er måske generelt imod betalt indhold, når man hvert år skal betale mere for streaming, tv-pakker og andet.

Men vores læring lige nu er følgende:

  • Vi har ikke planer om ny crowdfunding i bred forstand.

  • Hvis vi skulle overveje modellen igen, skulle det være som abonnementsbaseret - a la 10er.dk - og på et område med 100 procent personlig relevans. Eksempel: En månedlig eller ugentlig podcast om for eksempel en helt konkret liga eller et område, hvor vi ikke har fundet en partner.

  • Vi er overbevist om, at vores nuværende model med partnere er den rigtige. Det arbejde, der lægges i en 30 dages crowdfunding-kampagne er lige nu givet bedre ud ved at arbejde med nye partnere og nye partnermodeller. Og især med at gøre vores nuværende partnere tilfredse og finde på nye relevante integrationer, så både lyttere og partnere er glade for at være i selskab med hinanden.

  • Vi vil fremover spørge endnu mere til råds, når vi skal prøve noget nyt. Hvis der er 10.000 eller 20.000 lyttere til en udsendelse, så udgør I en kolossal ressource af viden og erfaring - udover, at I er vores kunder. Vi betragter jer som et community, vi skal bruge endnu mere.

Bundlinjen

Så som en konklusion: Vi har lært meget. Projektet ender med at koste Mediano penge, fordi selskabet ikke får indtægter, men kun udgifter. Det er helt fint. Vi har investeret, vi har gjort erfaringer og vi har vist lytterne og markedet, at man kan lave den slags indhold. Det er også meget værd. Så for os koster det lidt - og bryder med et princip - men det er ikke penge ud af vinduet.

Der kommer de fem afsnit i 2018. Vi vil stille og roligt arbejde med, om og se på hvordan man kan lave flere.

Og så er vi rigtigt glade for de partnere, der er kommet ombord på Mediano, glade for dem, der forlænger aftalerne med os og glade for dem, der helt ud af det blå selv henvender sig til os - og det sker mere og mere.

Vi glæder os til 2019 og er allerede langt i de planer.

Og så glæder vi os til at bringe de næste fire afsnit om Superligaens Største Øjeblikke.

Tak til alle, der støttede og hjalp.

Mediano Preview: Den dag, da Leander glemte at indlevere den store gevinst

Mediano Preview: Den dag, da Leander glemte at indlevere den store gevinst

Hvad betyder det for landsholdets sponsorer, når anfører og stjerner går deres egne veje?

Hvad betyder det for landsholdets sponsorer, når anfører og stjerner går deres egne veje?