logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Lønstruktur og flying super legend

Fodboldministeriet: Lønstruktur og flying super legend

Hvordan er klubbernes lønstrukturer bygget op? Og hvorfor er det så vigtigt at have et lønhierarki? Hvilke stadionbelysning foretrækker Landsholds-Lars? Og hvorfor dukker hans legendariske farfar pludselig op i roulette-runden? Få svarene i denne uges Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Hele Danmark har snakket non-stop om konflikten mellem landsholdsspillerne og DBU. Men det gider hverken Wolny, Landsholds-Lars eller Producer-Sture at bruge så meget som et sekund på. Bortset fra, da de rammes af en af Jacobsens efterhånden utallige regler, og yndlingslytteren Dorthe har skrevet ind omkring misæren.

Ugens tema handler om klubbernes lønstruktur. Du kan få svar på, hvor mange lag klubberne typisk har inddelt deres trupper i, hvor stor forskellen er på lønnen fra det ene lag til det andet, hvor ofte en spiller rykker et lag op, hvorfor det sker og ikke mindst hvor meget en spillers placering i løn-lagene betyder for hans placering i truppens hierarki.

Roulette-runden skriver sig i denne uge ind i historien. Og det er ikke kun, fordi der spilles for dele af den fynske fodboldhistorie. Men måske i endnu højere grad, fordi Landsholds-Lars farfar pludselig er en del af balladen.

Wolny omdøber nu officielt Landsholds-Lars quiz’en til Landsholds-Lars lotteriet, da han endnu engang er uheldig med fordelingen af spørgsmål. Men om han kan omsætte frustrationen til at præstere bedre, skal ikke afsløres her.

Lytterne har som altid stillet gode spørgsmål til balkonen. Denne gang betyder det svar på alt stadionbelysning, Big Sam Allardyces pengepung og om Frederik Rønnow kan føle sig snydt og bedraget.

Legende News omfatter hele to legender i denne uge. I anekdoten krydser Gravesen nemlig klinge med Michael 'Smurf' Johansen i en kælder i Vedbæk. Og en af dem kommer både ud for en flyvetur og en tur i baljen.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er sponsoreret af Faxe Kondi og LeoVegas.  

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller SoundCloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vanløse IF Special – en traditionsklubs genrejsning

Vanløse IF Special – en traditionsklubs genrejsning

Superligaens Største Øjeblikke - om dagen, da Brøndby dansede kinddans med afgrunden

Superligaens Største Øjeblikke - om dagen, da Brøndby dansede kinddans med afgrunden