logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Hvorfor vælge plastic frem for naturgræs?

Hvorfor vælge plastic frem for naturgræs?

Hvad er argumenterne for at spille på kunstgræs, når alle er enige om, at en flot græsbane er klart at foretrække? Jo, der er faktisk en hel del, og dem kommer Ole Bjur fra Divisionsforeningen og Per Rud fra HB Køge omkring i denne snak om banerne herhjemme.

Af Sture Sandø

Hvorfor vælger nogle klubber at anlægge kunstgræsbaner, når der bygges nyt eller banerne omlægges? Hvad er konsekvenserne af, at flere og flere hold i toppen af dansk fodbold vælger kunstgræs frem for naturgræs? Og hvorfor kan det på nogle måder være en fordel, at tallet er stigende?

Det er nogle af de spørgsmål, som der bliver stillet i denne udsendelse, hvor debatten om spilleunderlag tages op. Gæsterne i udsendelsen er projektleder i Divisionsforeningen Ole Bjur og direktør og sportschef i HB Køge, Per Rud.

Bjur har igennem flere år arbejdet med at hjælpe de danske klubber på vej mod en bedre talentudvikling, og Per Ruds HB Køge er i disse dage ved at flytte ind på det nye Køge Idrætspark - det er samtidig en flytning fra naturgræsset i Herfølge til kunstgræs i Køge.

Udsendelsen er den første af flere, der tager diskussionen op, for at belyse emnet så godt som muligt. For der er mange aspekter at inddrage i debatten; de rent tekniske og fysiske forskelle på natur-, hybrid- og kunstgræs, konsekvenserne for dem, der skal spille på de forskellige type underlag uge efter uge, de miljømæssige aspekter og meget mere.

Du kan høre udsendelsen her:

Tjek også, hvad du ellers kan finde i vores nye kanal, Mediano Magasinet:

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Mediano Sócrates: I et øjeblik ville fodbolden være demokratisk

Mediano Sócrates: I et øjeblik ville fodbolden være demokratisk

Mediano Manager #2 - Sæt dit managerhold til weekendens runde i Premier League

Mediano Manager #2 - Sæt dit managerhold til weekendens runde i Premier League