logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Fan: Livet som aktiv fan i provinsen

Mediano Fan: Livet som aktiv fan i provinsen

Tredje udgave af Mediano Fan har fokus på et par af fangrupperne uden for hovedstadsområdet. Det er nemlig ikke de samme ting alle klubbers aktive fans kæmper for at ændre på.

Af Sture Sandø

Podcasten i denne artikel præsenteres i samarbejde med Arbejdernes Landsbank

Away-kulturen hos de 14 Superliga-klubbers tilhængere er vidt forskellig fra klub til klub. Det samme er de forbedringer som fangrupperingerne kæmper for. Fans af Brøndby og FC Købehavn håber på at få lov til at spille Derby’er efter mørkets frembrud, fans af FC Nordsjælland er kede af at skulle til den anden ende af landet til kampstart kl. 12 på en søndag, mens mange jyske klubbers fans har svært ved at få det til at hænge sammen med privat- og arbejdsliv, hvis de skal rejse med deres hold på en hverdag.

Nogle problemer er gennemgående, mens andre rammer nogle enkelte klubbers fans mere end andre. Det er er svær størrelse at have med at gøre at brede diskussionen ud og få alle parter hørt, men det er ikke desto mindre en del af formålet med revitaliseringen af Mediano Fan.

I denne udsendelse er vi draget til Herning for at tale med Patrick Arff, der foruden at være aktiv FC Midtjylland-fan også er en af mændene bag FCM-podcasten Sort Snak, og Christian Rothmann, som er mangeårig AaB-fan og formand for foreningen Danske Fodbold Fans (DFF). De to fortæller i udsendelsen om deres konkrete erfaringer fra de danske stadions som fan af et gæstende hold. De forklarer, hvilke basale ting, der kan gøre det til en god oplevelse at komme på besøg på landets stadions. Og de giver deres bud på gode og dårlige stadionoplevelser set fra deres perspektiv.

Ligesom i de tidligere udsendelser i formatet her, er det vigtigt at understrege, at det er umuligt for en enkelt person at udtale sig på vegne af samtlige fans fra den ene eller den anden klub. Rothmann og Arff taler ud fra deres erfaringer og oplevelser.

Der indgår et sponsoreret element fra Landsholdsrejser.dk i udsendelsen.

I udsendelsen omtales en række tal, som er samlet og visualiseret af Robert Hendel. Disse tal og hans grundige arbejde finder du HER.

Hvis du gerne vil lytte til udsendelsen om Andreas ‘ACE’ Jensen og Mikkel Frey Damgaard, der fortæller om

fan-engagement og klubværdier finder du den herunder:

Du kan også høre turneringschef hos Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, fortælle om den planlægningsarbejde, der ligger bag Superliga-kalenderen. Den udsendelse kan du høre her:

Vi hører meget gerne fra dig derude, hvis du har ris, ros, kommentarer til indholdet eller du gerne selv vil byde ind. I så fald kan du skrive til fan@mediano.nu.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodboldministeriet: Sæson 6-comebacket og den sværeste position

Fodboldministeriet: Sæson 6-comebacket og den sværeste position

Mediano Preview - Store kampe i vente og endnu en trænerfyring i løbet af udsendelsen

Mediano Preview - Store kampe i vente og endnu en trænerfyring i løbet af udsendelsen