logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Lab - En samtale med Christian Poulsen om at præstere i et nyt miljø

Mediano Lab - En samtale med Christian Poulsen om at præstere i et nyt miljø

Podcast - Den mentale side: Kig godt på dette billede. En dansk fodboldspiller i selskab med Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso. Det er der ikke mange spillere, der har prøvet. Men Christian Poulsen spillede i de store ligaer og i store klubber. Så han ved en del om, hvad man skal gøre for at præstere i et nyt miljø og ofte et krævende et af slagsen.

Af Kristian Mørch Rasmussen

Her kommer du helt tæt på en af de største internationale klubkarrierer i de seneste årtier.'

Undervejs i sin karriere nåede Christian Poulsen at spille på højeste niveau i Danmark, Tyskland, Spanien, Frankrig, England, Italien og Holland. Ofte hos de allerstørste klubber igennem en imponerende karriere.

I dag er Christian Poulsen 38 år og er god til at reflektere over sine evner, sine præstationer og sin karriere.

Hør ham i denne udsendelse reflektere over egne forudsætninger for at kunne præstere, om betydningen af et set-up udenfor banen og ønsket om at hjælpe andre ved at tage ansvar. 

Du kan høre Poulsens vurdering af, at evnerne egentlig var til 1. eller 2. division, men at hans mentalitet hjalp ham til en karriere på langt, langt højere niveau. Også ved hjælp af kæreste, senere kone og hans rådgiver.

I samarbejde med sportspsykolog Casper Thomsen, tager vi udgangspunkt i Christians karriere og taler os gennem det at skifte kultur og land, og samtidig kunne præstere under pres. Det er en udsendelse fyldt med ro, historier og refleksioner om, hvorfor de bedste blev til de bedste.

Og så taler vi også om den der episode i kampen mod Sverige. For som Christian siger: ”man er vel kun et menneske”.

  • Vært: Kristian Mørch Rasmussen

  • Gæst: Christian Poulsen

  • Medvært og ekspert: Casper Thomsen.

Du kan høre hele udsendelsen her:

Husk at abonnere på Mediano Lab, hvis du kan lide denne slags indhold.

Husk at fortælle andre om Lab - og skriv gerne en anmeldelse i iTunes, hvis dette indhold giver mening for dig.

Hør også udsendelsen, hvor AaB-træner Jacob Friis fortæller om AaBs spil, da Rasmus Monnerup var på besøg:

Eller hør Henrik Thems samtale med FC Københavns fysiske træner, Anders Storskov:

I første omgang sætter vi i Mediano Lab fokus på fysisk og mental træning samt taktik. Snart kommer også en dommer-podcast.

Men vi kommer også til at kigge nærmere på data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Her kan du møde nogle af dem, der er med til at løbe kanalen i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11, tidligere dansk mester på 5 og 10 km, halvmaraton og maraton. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Rasmus Monnerup, tidligere divisionstræner i FC Roskilde, træner i Skjold Birkerød, tæt på at fuldføre sin P Licens og fast ekspert på Mediano. Rasmus har også en uddannelse som skolelærer.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i norske Odd.

  • Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Hvis du har ideer til emner, vi skal fokusere på eller på anden vis bare gerne vil i kontakt med os, så skriv til lab@mediano.nu.

Se mere fra Mediano Lab

Foto: Getty Images

Mediano Superliga: "... og så kan de jo selv afgøre det."

Mediano Superliga: "... og så kan de jo selv afgøre det."

Fodboldministeriet: Sæson 6-comebacket og den sværeste position

Fodboldministeriet: Sæson 6-comebacket og den sværeste position