logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Sócrates: Historien om dansk fodbold i 50'erne fortalt igennem Finn Nielsen

Mediano Sócrates: Historien om dansk fodbold i 50'erne fortalt igennem Finn Nielsen

Podcast - Ny kanal ‘Mediano Sandbox’: I hvilken verden kan en 3. divisions spiller komme i betragtning til det danske landshold efter en enkelt pokalkamp? I en verden de fleste af os aldrig har oplevet. Og de, der levede den, er i dag langt over pensionsalderen. Vi skal tilbage til dengang rock'n'roll var ved at blive født og alt var i sort/hvid. Til 50'erne.

person.jpg

Af Lasse Yde Hegnet, antropolog og deltager på Mediano Sócrates

static1.squarespace.com.png

Podcast-episoden i denne artikel er produceret som et led i Medianos talentprogram, Mediano Sócrates, og den bliver udgivet i vores helt nye kanal, Mediano Sandbox, hvor vi øver os og prøver nye talenter og nye formater af.

Det er altid nemt at sige "det var en anden tid" om en periode, der udspiller sig 10, 20, 30, ja 60 år tilbage. Men hvad betyder det, at noget var en anden tid? I 50'ernes tilfælde, var det anden helt anden tid i forhold til fodbolden i Danmark, end den vi kender i dag. En tid hvor klubskifter afhang lige så meget af personlige relationer, som store eller små ambitioner. En tid, hvor kærlighed kunne stoppe en karriere på sit højdepunkt. Og en tid hvor spillere fra de lavere rækker kunne komme i betragtning til landsholdet uden at forlade sig på konflikter mellem spillerforeningen (der ikke fandtes) og DBU.

I denne podcast fra Mediano Sócrates tager vi tilbage til 50'erne og oplever den gennem innerwingen Finn Nielsen fra klubben Aalborg Chang. Det er fortællingen om en tid, hvor AaB ikke havde monopol på Aalborgs hengivenhed, en tid hvor mambo og vermouth var legal opvarmning og internationale kampe var noget, der blev spillet af kombinerede byhold mod kendte eller eksotiske gæster.

Det er også en personlig historie om talent, dovenskab og leg fortalt af undertegnede, Finns barnebarn, hans med- og modspillere i Caspar og Ole og ikke mindst de gulnede udklip fra Finns scrapbog.

Velkommen til en tid hvor hitlisterne blev toppet af navne som Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard og Buddy Holly. Dansk fodbold blev toppet af AGF, BK Frem og AB. Og hvor avisernes fodboldsektioner en overgang blev toppet af navnet "Finn Nielsen".

Du kan abonnere på den nye kanal, Mediano Sandbox:

Skriv også gerne en anmeldelse i iTunes - eller endnu bedre fortæl andre om kanalen, hvis du hører noget, der er relevant for dig.

Denne artikel og podcast er udgivet i forbindelse under et forløb i Medianos Sócrates. Mediano Sócrates er et hold af dygtige og ambitiøse formidlere, der løbende udgiver historier på Mediano - primært på tekst - igennem et forløb på otte måneder, hvor feedback, idéudvikling og oplæg fra eksterne journalister og formidlere fylder det meste.

tegnig_41180-page-001.jpg
Her er Mediano Sandbox - Vores nye kanal til nye formater og nye talenter

Her er Mediano Sandbox - Vores nye kanal til nye formater og nye talenter

Mediano Serie A: Lidelseshistorien Lazio, Cirkus Icardi og kampen om Europa

Mediano Serie A: Lidelseshistorien Lazio, Cirkus Icardi og kampen om Europa