logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Den mentale side - om psykoterapi og kommunikation i fodbold

Den mentale side - om psykoterapi og kommunikation i fodbold

Mediano Lab: Her kan du høre en snak, hvor Kristian Mørch igen dykker ned i fodboldens mentale muligheder og potentiale i en samtale med tidligere fodboldspiller og nuværende psykoterapeut, Jesper Christensen.

I denne udsendelse kan du møde Jesper Christensen, der foruden at være tidligere divisionsspiller arbejder med professionelle fodboldspillere ud fra en psykoterapeutisk tilgang i sin klinik i København. 

Jespers erfaring er, at mange af de udfordringer, som de spillere, han arbejder med, oplever, har rod i dysfunktionel mellemmenneskelig kontakt eller kommunikation. 

Jesper Christensen gennemgår fem typer af kontaktmønstre med styrker og svagheder og forklarer undervejs, hvordan det, at vi bliver bevidste om egne og andres kontaktmønstre, kan føre til færre misforståelser og konflikter.

Hør en indgående forklaring af de fem typer af kontakt-mønstre. Hvordan vi tager dem med os. Hvordan vi slipper af med dem igen. Og om den enkelte person primært er modtagelig for et mønster eller om vi generelt er sammensatte af flere ingredienser.

Du kan høre hele udsendelsen her:

OBS: De sidste fire minutter indeholder desværre tekniske udfordringer, hvorfor lydkvaliteten her er anderledes end på resten af optagelsen.

Husk at abonnere på Mediano Lab, hvis du kan lide denne slags indhold.

Husk at fortælle andre om Lab - og skriv gerne en anmeldelse i iTunes, hvis dette indhold giver mening for dig.

I første omgang sætter vi i Mediano Lab fokus på fysisk og mental træning samt taktik. Snart kommer også en dommer-podcast.

Men vi kommer også til at kigge nærmere på data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Her kan du møde nogle af dem, der er med til at løbe kanalen i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11, tidligere dansk mester på 5 og 10 km, halvmaraton og maraton. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Rasmus Monnerup, tidligere divisionstræner i FC Roskilde, træner i Skjold Birkerød, tæt på at fuldføre sin P Licens og fast ekspert på Mediano. Rasmus har også en uddannelse som skolelærer.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i norske Odd.

  • Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Hvis du har ideer til emner, vi skal fokusere på eller på anden vis bare gerne vil i kontakt med os, så skriv til lab@mediano.nu.

Se mere fra Mediano Lab

Foto: Getty Images

Mediano Superliga - Semifinaler og kampen om det forjættede land

Mediano Superliga - Semifinaler og kampen om det forjættede land

Mediano Sócrates: Jesper Fredberg om Cypern, Grækenland og Panathinaikos

Mediano Sócrates: Jesper Fredberg om Cypern, Grækenland og Panathinaikos