logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Kontrakt og ny legende

Fodboldministeriet: Kontrakt og ny legende

Hvordan er en kontrakt strikket sammen? Og hvor forskellige er de fra land til land? Kan der endelig pustes nyt liv i Legende News igen? Og lykkes det endelig Wolny at slå hul til Landsholds-Lars i quiz’en? Få svarene i Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Drengene er mødt ind på en helligdag for at sprede dårlig stemning og ligegyldig viden. Regnvejret hjælper på den mission. Det er dog noget af en formildende omstændighed, da Brønshøj Boldklubs 100-års jubilæumsbog er udkommet og Fodboldministeriet står side om side med legender som Kent Nielsen, Bo Henriksen og Kommentator-Bjarne fra TV Bella som bidragydere.

På en af verdens bedste lytteres opfordring diskuteres der kontrakter. Hvordan er de normalt strikket sammen? Hvor stor forskel er der på dem fra land til land? Hvordan fungerer en ”netto-kontrakt” i forhold til en ”brutto-kontrakt? Hvor stor en del af en kontrakt er typisk bonusser, og hvad er fordelene og ulemperne ved det? Og så diskuteres der også både sign-on og sign-off fees.

I Roulette-runden skal der bygges nyt tag over terrassen på et klubhus vest for København, og Wolny må for første gang i historien erklæres inhabil. Det burde han måske også have gjort ved sig selv i quiz’en. I hvert fald kommer han i ualmindelig store problemer i denne uge, hvor der også er udfordringer med de ellers så elskede lytterspørgsmål.

Balkonens svarer på lytternes spørgsmål. Denne gang handler det om spillere, der burde blive dommere, de vigtigste fremmede fodboldgloser på banen, og tankerne bag valget af straffeskytter.

Legende News er tilbage i fulde omdrejninger. Landsholds-Lars har endelig trommehinder nok til at gennemføre en ægte omgang anekdotelir, og derfor kan der bydes velkommen til en helt ny legende, der meget passende starter med i bogstaveliste forstand at gå direkte i Klaus Berggreens fodspor.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er sponsoreret af Faxe Kondi og LeoVegas.

Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Hør Khalidas stærke historie: ‘Jeg frygtede at blive voldtaget for at spille fodbold’

Hør Khalidas stærke historie: ‘Jeg frygtede at blive voldtaget for at spille fodbold’

Rule Britannia - eller er den engelske dominans bare en tilfældig, enlig svale?

Rule Britannia - eller er den engelske dominans bare en tilfældig, enlig svale?