logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Talenterne, kulturen og pengene - kom med ind i maskinrummet, hvor de store talenter udvikles

Talenterne, kulturen og pengene - kom med ind i maskinrummet, hvor de store talenter udvikles

Talent Special Podcast: Her kan du høre om, hvordan nogle af de aktuelt største talenter i dansk fodbold er udviklet over de seneste ti år. To af de centralt placerede personer i virkelighedens talentudvikling deler ud af deres erfaringer og hemmeligheder.

Af Peter Brüchmann

Udsendelsen i denne artikel er sponsoreret af Eye4Talent.

Her får du en Mediano Special om noget helt andet end transfervinduet – ja nærmest det modsatte. Det her skal handle om udviklingen af talenter, om akademispillere og hvordan man bedst bruger sine penge.

En slags guide til, hvordan bedst bruger kræfterne i talentudviklingen.

Vi kommer her i selskab med to af de personer, der ved mest om det her emne og har arbejdet meget med det:

Frank Hjortebjerg er assistent på FC Nordsjællands Superligahold og har masser af erfaringer med akademier. I Brøndby. I Næsby. Og med en helt frisk UEFA Pro Licens. Hjortebjerg har endvidere arbejdet tæt med Nikolai Baden Frederiksen, der i dag er i Juventus, Andreas Skov Olsen, der netop er solgt til Bologna, Nicklas Strunck og Magnus Kofod fra FC Nordsjælland samt Anton Skipper og Jesper Lindstrøm fra Brøndby. Blandt mange andre.

Lars Hallengreen har som faste Mediano-lyttere vil vide en uhyre spændende historie og fortid. Så spændende, at vi kaldte ham ‘Superligaens Forest Gump’, fordi han har været medejer af AGF, blev manden, der skulle anlægge kunstgræs i Farum og var med til slå stregerne til Nordsjællands berømmede akademi, inden han blev hentet til FC Midtjylland og blev scouten, der blandt andet fandt Alexander Sørloth.

Du kan høre udsendelsen her eller i dit podcast-feed:

Her fortæller de om deres erfaringer og fremlægger masser af konkrete analyser og tal.

I udsendelsen nævnes tre artikler fra Mediano.nu, som Lars Hallengreen var med til at udforme, da han arbejdede hos Eye4Talent, der er partner på Mediano og har været det, siden vi begyndte at fokusere på talentudvikling.

Dem kan du finde her:

Artikel nr. 1 om akademispillere i Superligaen og forskellen til andre typer af spillere

Artikel nr. 2 om Superligaens akademispillere.

Og artikel nr. 3 med en række skemaer, analyser og data.

Foto i collage: Getty Images

Brabrand IF - Kontant kommunikation og kant er kodeordene

Brabrand IF - Kontant kommunikation og kant er kodeordene

Europa League Special - Hvad nu FC Midtjylland og Brøndby?

Europa League Special - Hvad nu FC Midtjylland og Brøndby?