logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: For lidt snask og polyvalente spillere

Fodboldministeriet: For lidt snask og polyvalente spillere

Ferien er forbi, det dårlige vejr er tilbage, og det er Fodboldministeriet også. Dermed er det igen tid til en jammerlig quiz, gode spørgsmål fra verdens bedste lyttere og en speget anekdote fra VM 86.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Så er den lange sommerpause endelig forbi. Ikke fordi det var planlagt på den måde, men fordi Landsholds-Lars endelig er vendt hjem fra sit sommerdomicil i Italien, og det for øvrigt var en grå morgen, som passede til niveauet og humøret i podcasten. Der er som forventet intet spændende at fortælle eller dele om ferieperioden. Til gengæld er mailboksen fyldt med gode spørgsmål fra verdens bedste lyttere, og et af dem giver grundlaget for denne uges tema.

Flere og flere spillere placeres på forskellige positioner i kampe, fordi deres spidskompetencer prioriteres højere end det, der normalt vil være deres bedste position. Jacobsen, Wolny og Producer-Sture diskuterer tendensen, hvornår den startede og hvor meget mere vi skal forvente af den slags. Her kan man blandt andet høre om, hvornår Landshold-Lars første gang selv oplevede den moderne forme for total-fodbold på banen fra en modstander. Ligesom der snakkes om, hvordan den type dynamiske og polyvante spillere kan uddannes.

Roulette-runden slog igen rekord i sidste sæson, hvor penge til gode fodboldformål blev sendt rundt stort set efter hver eneste podcast. Drengene sætter gang i et nyt attentat på rekorden fra første uge, og denne gang er det til en ny pokal efter ønske fra en lektor i Svendborg.

Der er ingen grund til at pakke beskrivelsen af den efterhånden pinlige quiz ind. Slet ikke, hvis man hører sæsonens første udgave af den. Det kunne have været en frisk start med forbedringer og tegn på bedre tider. I stedet er det den til dato mest skandaløse version af quiz’en. Og i kan selv gætte, hvem der igen føler sig snydt…

Balkonen er til gengæld på toppen. Denne gang handler det om udfrysning af fodboldspillere i en trup, antal kampe på en sæson og så debuterer Fodboldministeriet som Mads og Monopolet i et speget dilemma omkring regelbrud på en af de allerhelligste regler, nemlig snask på en brunsviger.  

Legende News får en flyvende start takket være den gode Jan Bartrams oplevelser. Hvem var det egentlig, der forhindrede ham i at få en andel i den legendariske VM-slutrunde i Mexico i 1986? Dagens anekdote afslører, hvordan en holdkammerat fik Sepp Piontek på andre tanker og forhindrede Bartram i at komme på banen i Danmarks første VM-kamp nogensinde. 

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er sponsoreret af Faxe Kondi og LeoVegas.

Foto: Getty Images

Mediano PL: Sæsonen er i gang - og de store ser frygtindgydende ud

Mediano PL: Sæsonen er i gang - og de store ser frygtindgydende ud

Brabrand IF - Kontant kommunikation og kant er kodeordene

Brabrand IF - Kontant kommunikation og kant er kodeordene