logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Sig velkommen til Playmaker - et helt nyt medie for fodbold og viden

Sig velkommen til Playmaker - et helt nyt medie for fodbold og viden

Nyt medie: I dag lanceres Playmaker.nu - et medie skabt i et samarbejde mellem DBU, Divisionsforeningen, SDU og Mediano. Formålet er at dele viden, så dansk fodbold kan stå så stærkt som muligt i en international konkurrence.

Det nye medie, Playmaker, er tænkt som den platform, hvor dansk fodbold kan dele viden, indsigt og erfaringer og dermed stå bedre i en international konkurrence. Playmaker er et samarbejde mellem DBU, Divisionsforeningen og SDU med fodboldmediet Mediano som mediepartner.

Besøg playmaker her.

Tanken om Playmaker blev født i forbindelse med det første ‘Fodboldens Topmøde’, hvor trænere, sportschefer og ledere fra de danske Superliga- og divisionsklubber samt fra DBU og centrale organisationer var samlet på SDU i Odense for at høre internationale talere åbne op til de nyeste og stærkeste tendenser.

Visionen med topmødet var at etablere et forum, hvor så mange aktører som muligt får den højeste indsigt og dermed deler den viden, der kan gøre den størst mulige forskel for spillet på banen. Her var mere end 300 tilhørere med så godt som samtlige trænere og sportschefer fra for eksempel Superligaen til stede. Det foregik i foråret 2019, og tanken er at gentage og udvikle mødet, så dansk fodbold kan udvikle sig så stærkt og præcist som muligt.

Playmaker gråt banner med rød.png

Playmaker.nu og dens tilhørende platforme er tænkt som en forlængelse af tanken om vidensdeling mellem partnerne i dansk fodbold.

Playmaker er blevet til i et samarbejde mellem DBU Elite, Divisionsforeningen og SDU. Her har de centrale aktører nikket til, at en fælles udvikling og især en fælles udveksling af alt fra forskning over analyser til helt praktiske erfaringer kan udvikle dansk fodbold, når det handler om talentudvikling, fysiologi og fysisk træner, kognition og spilforståelse, spilanalyse og vejen til det gode træningsmiljø.

Playmaker vil udkomme med rapporter, analyser, specialer, artikler, video og podcast. I første omgang udkommer Playmakers podcast-episoder hos fodboldmediet Mediano, der allerede har bygget et større publikum op blandt fodboldens fagpersoner med interesse for viden og fordybelse.

Hør f.eks. en af de første udsendelser, hvor Glen Riddersholm fra SønderjyskE og Morten Randers taler om et af de nye begreber i fodboldens verden:

Vi glæder os til at udvikle mediet, men betragter også Playmaker som et projekt i constant beta - altså konstant udvikling. Så skriv til playmakerfodbold@gmail.com, hvis du har forslag, input eller har lyst til at bidrage med en særlig viden.

Der vil være gæster med meninger og aktuel forskning, når Fodbolddanmark inviteres indenfor til et nyt forum fyldt med indsigtsfulde debatter og nye analyser inden for forskning og fodboldspillet.

Hør også udsendelsen, hvor Brian Priske sammen Lars O.D. Christensen fra FC Midtjylland fortæller om, hvad der optager ham allermest lige nu:

Som der står i dagens pressemeddelelse:

PLAYMAKER er derfor også blevet navnet på en nytænkende, innovativ og selvstændig vidensplatform, hvor DBU og Divisionsforeningen er gået sammen med forskningsmiljøet og fodboldmediet Mediano som mediepartner om at gøre den seneste forskning, metoder og data i fodboldspillet mere tilgængelig for trænere og andre med en position i hovedsagligt herreelitemiljøet.

”Det er fundamentalt, at vi i Danmark ud fra et internationalt konkurrenceperspektiv følger med i de seneste resultater og tendenser inden for fodboldspillet, og at vi formår at gøre de seneste data tilgængelige for de mange trænere, klubber og beslutningstagere, der har stor indflydelse på den måde, vi ser og udvikler fodboldspillet på. Vi skal som lille nation skrue på alle de parametre, som vi har mulighed for, så vores klubber og spillere kan klare sig internationalt,” siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen og fortsætter:

”Samtidig skal vi sammen turde vise mod til at prøve noget nyt i vores måde at analysere og opfatte spillet på – og det håber vi, at vi med det nye tiltag gør meget mere tilgængeligt for vores elitemiljøer,” slutter Claus Thomsen.

Her er Playmakers logo:

Playmaker podcast logo.png

I DBU ser man også det nye samarbejde om en ny vidensplatform som afgørende for, at vi i Danmark kan diskutere og udvikle spillets udvikling ud fra ikke kun holdninger men også viden.

”Vi har allerede et tæt samarbejde med forskningsmiljøet, og Playmaker er med til at gøre de seneste tendenser og nyeste data tilgængelige for dem, der har interesse i det. Det er væsentligt for DBU at få forskningens bidrag og erfaringer ud af universiteterne og gjort synligt for dem, der arbejder med fodboldspillets og spillernes udvikling både ude i klubberne og på vores landshold,” siger Flemming Berg, talentudviklingschef på herresiden, og fortsætter:

”At være nysgerrig og få adgang til viden kan være med til at udfordre ikke kun måden, vi gør tingene på, men også måden vi tænker fodboldspillet på. Det er sundt at få bygget på og blive klogere, uanset om du er elitetræner, beslutningstager eller bare en interesseret fodboldfan,” slutter Flemming Berg

Martin Davidsen er vært og chefredaktør for indholdet på Playmaker. Martin har undervist i journalistik, arbejdet for Tipsbladet og Mediano og driver podcasten Stemmer fra Ådalen.

Planen er ugentlige udgivelser inden for forskning og analyser med fokus på fodboldspillets tekniske og taktiske områder, det fysiske perspektiv, spilanalyse og ikke mindst træner-, spiller- og talentudvikling.

Hos Syddansk Universitet ser man frem til at bygge på samarbejdet med DBU og Divisionsforeningen gennem PLAYMAKER, hvor viden og forskning vil være omdrejningspunktet for fodboldanalyser og debatter:

”Det er en del af Institut for Idræt og Biomekaniks DNA at gå i clinch med praksis. Og med verdens førende forskningsenhed inden for fodbold og det gode samarbejde med Fodbolddanmark er vidensplatformen en fantastisk mulighed for at få knyttet praksis og forskning endnu tættere sammen. Det er til gavn for alle parter,” siger Jørgen Povlsen, der er institutleder for Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

Foto: Getty Images

Superliga Preview - mestermøde i Parken og en spændingsmættet weekend

Superliga Preview - mestermøde i Parken og en spændingsmættet weekend

Mediano PL - Kanariefuglenes sensation, Arsenals kollaps og ligaens bedste playmaker

Mediano PL - Kanariefuglenes sensation, Arsenals kollaps og ligaens bedste playmaker