logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

BossWord - ny podcast om ledelse: Fra JFK og Månen til Mærsk og fremtiden

BossWord - ny podcast om ledelse: Fra JFK og Månen til Mærsk og fremtiden

Mediano BossWord: Jim Hagemann Snabe er bestyrelsesformand i Mærsk og snart også formand i Siemens, en af Europas allerstørste virksomheder. Mikael Trolle er sportsdirektør og landstræner for Danmarks volleyball-landshold. Sammen har de skrevet en af årets stærkeste ledelsesbøger. Her fortæller de i Medianos nye podcast 'BossWord' om bogen "dreams & details".

Af Peter Brüchmann

I løbet af de sidste 50 år er det blevet noget hårdere at være virksomhed. For et halvt århundrede siden regnede man med, at en stor, konsolideret virksomhed havde en gennemsnitlig levetid på 60 år. Nogle holder længere, andre i sagens natur kortere.

Nu regner man med en gennemsnitlig levetid på 18 år. Ja, skriver man prognosen frem til 2026, vil den gennemsnitlige levetid være 14 år for en virksomhed.

Og tager vi endnu et tal, vil halvdelen af alle de jobtitler, der findes i dag, være væk i 2050. Så der er grund til at være vågen, når man kigger ind i fremtiden fra både et virksomheds- og et medarbejder-synspunkt. Og derfor er der også grund til at spidse ører, når to af landets stærkeste kort indenfor ledelse - på hver deres felt - har flettet tanker om ledelse og har lavet en af årets mest vægtige og vigtige ledelsesbøger. Det er bogen 'dreams & details', der har Mikael Trolle og Jim Hagemann Snabe som forfattere.

De to har nogle klare modeller for, hvordan man kan og skal agere, hvis man vil stå stærkest muligt både som virksomhed og som organisation.

Snabe er bestyrelsesformand for Mærsk og fra næste måned formentlig også bestyrelsesformand for tyskbaserede Siemens, der har 372.000 ansatte, mens Mikael Trolle er sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund og headcoach for Danmarks landshold. De to forklarer i bogen, at alle virksomheder har brug for at analysere sig selv og sin branche og overveje, hvorvidt det er tid at genopfinde sig selv - før det er for sent.

Mediano har besøgt de to på Snabes kontor i København tæt på Mærsk-hovedsædet og har interviewet dem til vores nye podcast-format, som vi kalder 'BossWord'. Det er samtaler om ledelse. Og som dette er et eksempel på, kan det både være indenfor sportens verden og udenfor. Eller som her med Trolle involveret i krydsfeltet.

Du kan høre hele podcasten her:

I samtalen kan du også høre Trolle og Snabe fortælle om, hvorfor følgende personer og cases er interessante, når man skal se på virksomhedernes fremtid og nutid:

  • Amazon og Walmart
  • Tesla og General Motors
  • Kodak og den forandring, der aldrig kom
  • John F. Kennedy og visionen om at sende en mand til månen og få ham sikkert ned igen
  • Tyske SAP, som Jim Hagemann Snabe var direktør for i perioden 2010 til 2014.
  • Angela Merkel og personerne rundt om World Economic Forum, som Snabe sidder i bestyrelsen for
  • Holtes herrehold i volleyball, der engang vandt 230 kampe i træk og uden løn endte med at spille i det, der svarer til slutkampene i Champions League. Vi sammenligner det lidt med, hvis Næsby skulle ende med at spille Champions League knock-out-kampe mod Manchester City i fodboldens verden.
  • Er Steve Jobs det perfekte eksempel på dreams & details eller det modsatte?
  • Og meget mere.

Nu er BossWord endnu ikke et podcast-format, som vi har foldet helt ud. Vi kunne bare ikke lade være at slå til, da vi fik den unikke mulighed for at bringe Trolle og Snabe sammen i studiet i juledagene. Snabe har de seneste måneder rejst meget rundt i Tyskland for at forberede sig til næste skridt i en erhvervskarriere, der gør ham til en af Danmarks tungeste erhvervsfolk.

Men hvis du er til ledelse og fodbold, så er du velkommen til at dykke ned i nogle af de mere ledelses-orienterede podcast, vi allerede har lavet.

Hør f.eks. da fodboldtræner og teknisk direktør Mads Davidsen fortalte om bogen 'Når talent forpligter', som han har skrevet sammen med ledelsesforsker Helle Hedegaard Hein, der også er i studiet hos Mediano her:

Den bog er i øvrigt nomineret til årets ledelsesbog sammen med 'dreams & details'. Så i Medianos formater kan du også høre en del om begge bøger.

Hør også Mikael Trolle diskutere trænerrollen og ledelse på tværs af idrætsgrene og metoder:

Eller hør Troels Bech fortælle om arbejdet som sportsdirektør i Brøndby IF i efteråret:

Du kan også høre bestyrelsesformand Rasmus Ankersen fortælle om arbejdet i FC Midtjylland i en udsendelse, der er optaget i foråret 2017:

Her kan du høre Silkeborgs direktør Kent Madsen fortælle om JYSK Park i efteråret 2017 og om arbejdet med Silkeborg IF:

Og her fortæller bestyrelsesformand Bo Pinholt om arbejdet i AC Horsens:

Foto: Gyldendal.

Mediano La Liga - Nytårsspecial: Sevilla under lup, El Clásico-nedlæg og nedrykningsspil

Mediano La Liga - Nytårsspecial: Sevilla under lup, El Clásico-nedlæg og nedrykningsspil

Mediano PL: De udenlandske manageres invasion, Kanes rekordår og opsamling på julen

Mediano PL: De udenlandske manageres invasion, Kanes rekordår og opsamling på julen