Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano lancerer nyt site om kvindefodbold

Mediano lancerer nyt site om kvindefodbold

I løbet af den kommende uge lancerer Mediano et helt nyt site, hvor fokus er på kvindefodbold. Sitet hedder Mediano 3F Liga. Samtidig lancerer Mediano en ny podcast om kvindefodbold, som får fodboldjournalisten Arnela Muminovic som vært og redaktør.

De første podcast vil allerede være tilgængelige i din podcast-app i løbet af kort tid. Og det nye site vil være at finde som et helt nyt, selvstændigt Mediano-site.

- Vi glæder os til at sætte fokus på dansk og international kvindefodbold. Vi har i årevis kunnet kigge på især svenske og norske mediers dækning af kvindefodbolden, og jeg har været lidt flov på Danmarks vegne, når vi kunne se Danmarks hold i Champions League eller til store slutrunder reduceret til noget, der ligner notespalterne, siger Mediano-redaktør Peter Brüchmann, der også fremhæver mediedækningen i USA og Tyskland som eksempler på lande, hvor kvindefodbold bliver dækket på en måde, der afspejler de mange kvindelige ungdomsspillere, der strømmer til fodbolden i disse år.

29-årige Arnela Muminovic er selv tidligere landsholdsspiller på Danmarks U17 og U19-landshold, inden en korsbåndsskade afbrød karrieren for en stund. Udover at være uddannet journalist og kommentator på både Eurosport og DR er hun også nu i gang med DBUs træner-uddannelser.

 Arnela Muminovic er tidligere U17 og U19-landsholdsspiller.

Arnela Muminovic er tidligere U17 og U19-landsholdsspiller.

-  Jeg glæder mig til at komme i gang med denne podcast, som jeg håber vil berige både dem, som har indsigt i kvindefodbold, og dem, som gerne vil blive klogere. I mine øjne er der store udviklingsmuligheder og potentiale i kvindefodbold – og samtidig også udfordringer og diskussioner, der skal tages for at løfte niveauet på klub- og landshold. Der er nok at tage fat i, så det bliver fedt at komme i gang, siger Arnela Mumonivic, der blandt andet har landstræner Nils Nielsen og Brøndby-træner Per Nielsen blandt gæsterne i de første udsendelser.

Blandt de store højdepunkter i 2017 er EM-slutrunden i Holland i juli og august, hvor Danmark er i pulje med Belgien, Norge og værtslandet Holland. I Champions League har Fortuna Hjørring kvalificeret sig til kvartfinalerne mod Manchester City i marts, hvor også Wolfsburg med Pernille Harder er med, mens Line Røddik er med hos Barcelona og blandt andet blev et internationalt hit, da hun poserede med Lionel Messi på et fælles holdfoto. Pernille Harder har i øvrigt også allerede sikret Danmark en god bid af eksponering, da hun blev kåret som årets mest værdifulde kvindelige fodboldspiller og årets angriber, hvor hun delte podium med Zlatan Ibrahimovic – i øvrigt for anden gang.

 Pernille Harder på podiet til den svenske kåring, hvor hun blev kåret til årets angriber og årets mest værdifulde spillere. Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Pernille Harder på podiet til den svenske kåring, hvor hun blev kåret til årets angriber og årets mest værdifulde spillere. Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Det er et samarbejde med 3F, der har gjort det muligt for Mediano at udvide med et site om kvindefodbold. Det er tankerne som med alt det øvrige indhold på Mediano at invitere trænere, spillere, fans og brugere til at bidrage med kvalitetsindhold om kvindefodboldens udvikling.

-  Vi håber at kunne dykke dybt ned i både den taktiske udvikling, kvindefodboldens kommercielle muligheder og bringe fortællinger om historiske præstationer og helt aktuelle profiler i fodboldens verden, lige som vi altid har plads til en god blog på det nye site, siger Peter Brüchmann.

 Line Røddik er tidligere blevet fotograferet ved siden af Lionel Messi i Barcelona. Her står hun ved siden af Ronaldinho, da Barcelona åbnede et kontor i New York. Foto: Getty Images.

Line Røddik er tidligere blevet fotograferet ved siden af Lionel Messi i Barcelona. Her står hun ved siden af Ronaldinho, da Barcelona åbnede et kontor i New York. Foto: Getty Images.

Emblemet - klubben fortalt i én illustration: Spanien

Emblemet - klubben fortalt i én illustration: Spanien

Fodboldministeriet: Slåskamp, Per P vs. Effenberg og Rouletten

Fodboldministeriet: Slåskamp, Per P vs. Effenberg og Rouletten