Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

En helt speciel trænersnak: Hjulmand og Trolle taler om fodbold set udefra og sporten set fra fodbold

En helt speciel trænersnak: Hjulmand og Trolle taler om fodbold set udefra og sporten set fra fodbold

Mediano Special Podcast: Hør denne usædvanlige samtale mellem Superligaens øjeblikkelige succestræner Kasper Hjulmand og en mand fra en helt anden sportsverden, Danmarks landstræner i volleyball Mikael Trolle.
Trolle underviser på Københavns Universitet, er medstifter af High Performance Institute og har undervist Hjulmand som ung træner. Her taler de om ledelse, træningsmetoder og hvad sportsgrenene kan lære af hinanden.

Af Peter Brüchmann

Mediano har sat to store trænerprofiler sammen for at tale om træningsmetoder og ledelse. Mikael Trolle er en af sportens mest benyttede foredragsholdere, han er medejer og medstifter af tænketanken og ledelse-forummet High Performance Institute og helt tilbage i sidste århundrede underviste han en ung Kasper Hjulmand på Institut fra Idræt. I denne udsendelse fortæller Trolle, at han godt dengang kunne fornemme, hvor det ville ende med Hjulmand.

Men først og fremmest er det en snak om ledelse, om udvikling af mennesker, om hvorfor dannelse har betydning selv i udviklingen af topatleter og så ganske indgående om de nyeste og mest relevante træningsmetoder.

Denne podcast er ikke et normalt interview. Det er i langt højere grad en samtale, som ender der, hvor gæsterne fører den hen. Trolle og Hjulmand deler et fælles mindset om ledelse og om at fokusere på præstationen, udviklingen af mennesket og en omsorg for hverdagens detaljer mere end et ensidigt fokus på resultatmål.

Og så bliver de hurtigt enige om, at målsætninger ikke altid gør noget godt for udviklingen af et hold. Hør mere om hvorfor i samtalen.

Læs også denne fælles kronik fra Berlingske, som de to var med til at skrive i 2014 om et særligt syn på ledelse.

Foto: Getty Images/Jan Christensen/privatfoto

Eibar – den umulige succeshistorie

Eibar – den umulige succeshistorie

Fodboldministeriet: Lortepåske, når fodbold bliver ligegyldigt og Tysklands bedste målmand

Fodboldministeriet: Lortepåske, når fodbold bliver ligegyldigt og Tysklands bedste målmand