logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Vanløse IF Special – en traditionsklubs genrejsning

Vanløse IF Special – en traditionsklubs genrejsning

Efter nogle hæderkronede år i både 70’erne og 90’erne har Vanløse IF haft en knap så pompøs tilværelse i Danmarksserien de sidste fire år. Nu blæser der imidlertid nye vinde over klubben, der sikrede sig oprykning til 2. division.

AF ASBJØRN ANDREASEN

I 2014 skete der mange skelsættende ting i Vanløse IF. Klubben rykkede ned i Danmarksserien, og stort set hele truppen blev udskiftet med nye spillere. Jesper Holdt blev ny cheftræner, og han fik til opgave at sikre klubben endnu en billet til Danmarksserien med en ny spillertrup. En af de nye spillere var målmanden Lasse Krogh, der senere skulle vise sig at få en stor rolle i klubben. Forventningerne blev indfriet med en midterplacering, og man kunne derfor bygge på.

I dag fire år senere hedder cheftræneren i Vanløse IF stadig Jesper Holdt, og målmanden hedder stadig Lasse Krogh, som tilmed er anfører. En væsentlig forskel er dog, at Danmarksserien er blevet skiftet ud med 2. division, da klubben sikrede sig oprykning i den seneste sæson. I det hele taget blæser der positive vinde over den traditionsrige københavnerklub, der endnu ikke har tabt en kamp i 2. division. Det betyder, at Vanløse IF i skrivende stund indtager 2. pladsen – endda med en kamp i hånden.

Hvordan har klubben rykket sig fra at skulle bide sig fast i Danmarksserien til hidtil stor succes i 2. division, hvad er Vanløse IF for en størrelse, hvad indbefatter det at være en klub i 2. division og hvordan får man store ambitioner og krav til at spille sammen med et hverdagsliv med skole eller arbejde ved siden af fodbolden? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vil blive besvaret i denne Mediano Vanløse special.

 

Panelet består af cheftræner Jesper Holdt og anfører Lasse Krogh.

Udsendelsen er en del af en serie, hvor vi prøver at sætte Mediano-luppen over klubber, der ikke nødvendigvis har en hel spillertrup på fuldtidskontrakt og som heller ikke ligger i landets bedste række, men som til gengæld gemmer på en masse tradition og historie.

Du kan høre hele udsendelsen her:


FOTO: Getty Images/ Manuel Queimadelos Alonso

Landshold Special om hold, konflikt og Nations League med Rasmus Monnerup & Jonas Hebo Rasmussen

Landshold Special om hold, konflikt og Nations League med Rasmus Monnerup & Jonas Hebo Rasmussen

Fodboldministeriet: Lønstruktur og flying super legend

Fodboldministeriet: Lønstruktur og flying super legend