logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Lab på besøg hos FC Midtjylland - kom helt tæt på de danske mestre

Mediano Lab på besøg hos FC Midtjylland - kom helt tæt på de danske mestre

Podcast om fysisk træning: Her kan du høre om, hvordan man arbejder hos FC Midtjylland. Fysisk træner Christian Clarup har indvilliget i at give lytterne et indblik i metoder og prioriteter i en klub, der to gange i Clarups tid i klubben har vundet det danske mesterskab.

Dette er ‘Mediano Lab’ - kanalen for dig, der vil vide lidt mere om, hvordan man arbejder indenfor fodbold. Det er her, vi laver særligt dybe udsendelser om fysisk træning, mental træning, restitution, taktik, data og formentlig en række andre områder.

Vi kalder den Mediano Lab. I første omgang sætter vi fokus på fysisk og mental træning indenfor fodbolden. Men vi kommer også til at kigge nærmere på fodboldtaktik, data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Henrik Them er denne gang taget til Herning for at besøge FC Midtjyllands fysiske træner Christian Clarup og høre om, hvad forskellen er på den træning, der vægtes hos de danske mestre og hos de øvrige tophold.

  • Hvor meget skinner ønsket om et fysisk og kraftfuldt udtryk i spillet igennem i træningen?

  • Hvordan har FC Midtjyllands træning udviklet sig siden 2013 og det første samarbejde med Glen Riddersholm?

  • Hvad er forskellen på at træne danske og nigerianske spillere?

  • Hvor finder FC Midtjylland sin inspiration? 

  • Hvad ligger der i samarbejdet med data-analysen i FC Midtjylland?

  • Og mange andre emner.

Hør om træningen med de forskellige spillertyper.
Udsendelsen er optaget hos Hotel Østergaard i Herning. Tak for lån af lokale.

Du kan høre hele udsendelsen her:

Hør også udsendelsen om, hvordan Superligaklubberne arbejder med spillerne i julepausen - eller rettere hvordan spillere og klub arbejder hver for sig og hvad der er vigtigt i den periode:

Her kan du møde nogle af de personer, der er med til at løbe kanalen Mediano Lab i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i en norsk eliteserie-klub.

  • Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Se mere fra Mediano Lab her:

Foto: Getty Images

Mediano Health - vores nye kanal  om sundhed, træning, ernæring og velvære

Mediano Health - vores nye kanal om sundhed, træning, ernæring og velvære

Mediano PL: Guldkampen er åben og Captain America lander til sommer

Mediano PL: Guldkampen er åben og Captain America lander til sommer