logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Sig goddag til vores nye kanal - Her er Mediano Lab

Sig goddag til vores nye kanal - Her er Mediano Lab

Ny kanal i dit podcast-feed: Her kommer ‘Mediano Lab’ - kanalen for dig, der vil vide lidt mere om, hvordan man arbejder indenfor fodbold. Det er her, vi laver særligt dybe udsendelser om fysisk træning, mental træning, restitution, taktik, data og formentlig en række andre områder.

Af Peter Brüchmann

I dag lancerer vi på Mediano vores kanal nummer 14. Det er kanalen for de lyttere, der gerne vil dykke endnu dybere ned i vidensområder som fysisk og mental træning. For dig, der gerne vil vide lidt mere. Og for jer, der bare brænder for at formidle faglighed og høre andre gøre det for selv at blive bedre.

Vi kalder den Mediano Lab. I første omgang sætter vi fokus på fysisk og mental træning indenfor fodbolden. Men vi kommer også til at kigge nærmere på fodboldtaktik, data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Nogle vil sikkert spørge til fankultur, men det kan blive et område, vi i fremtiden vil vie en særlig kanal eller et særligt område til. Andre vil måske spørge til talentudvikling, men det er så bredt et område, så vi håber, at alt, hvad vi berører i virkeligheden vil have talentudvikling som en ingrediens - således også i Mediano Lab.

Hør en af de nye udsendelser i Mediano Lab - det handler om, hvordan fodboldspillere kommer igennem julepausen eller hvordan man får den bedste opstart på den nye sæson:

Her kan du møde nogle af de personer, der er med til at løbe kanalen i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i en norsk eliteserie-klub.

  • Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Her finder du den i iTunes

Her finder du den i Spotify

Her er lidt overblik i Spotify:

Og her er lidt overblik fra Soundcloud:

Husk at dele budskabet med andre, hvis du kender nogen, der vil have særlig interesse i dette indhold.

Hvis du har ideer til emner, vi skal fokusere på eller på anden vis bare gerne vil i kontakt med os, så skriv til lab@mediano.nu.

Foto: Getty Images/Vincent Kalut

Mediano Lab: Så forskelligt er det at træne drenge og piger

Mediano Lab: Så forskelligt er det at træne drenge og piger

Fodboldministeriet: Vinterhi og legendetræf i Amsterdam

Fodboldministeriet: Vinterhi og legendetræf i Amsterdam