logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Partnernyt 1: Meget mere Preview

Partnernyt 1: Meget mere Preview

Mediano Preview: Lige efter sommerferien vil dit podcast-feed blive fyldt med meget mere Mediano Preview. Vi har fået nye partnere ombord, så nu kan vi lave et Preview kun om Premier League og et kun om Superligaen. Og så vil der dukke et nyt format op, som får Benjamin Leander som vært – et ugentligt program, som vi ikke helt har navn, partner og koncept på endnu. Her lidt om det hele.

I disse dage fortæller vi lidt om, hvad du kan møde i dit podcast-feed efter sommerferien. Vi er i fuld gang med at planlægge efteråret og i det hele taget den kommende fodboldsæson, der peger frem mod EM i fodbold 2020.

De fleste af jer kender Medianos model:

Vores indhold er gratis for lytterne. Vi har ikke bannere på vores site og ingen betalingsmur. Men vi har partnere, som sammen med lytterne er årsagen til, at vi findes.

I dag skal det handle om Mediano Preview, som har udviklet sig til at være et af Medianos mest populære formater med mere end 600.000 afspillede episoder om året og en snit på 70 procent af den såkaldte listen-through-rate – det betyder, at de, der trykker play eller stream i gennemsnit hører 70 procent af episoden til ende – hvilket er langt over en time i gennemsnit for hver af de 600.000 afspilninger (data fra Soundcloud og itunes analytics).

Lytterne har længe efterspurgt muligheden for en opdeling, så der kom et rent Superliga Preview og et rent Premier League Preview, og det kan vi altså lave nu. Derfor stolt velkommen til vores nye partnere:

 • Xee, der kommer til at være hovedpartner på alt vores indhold om Premier League.

 • Just-Eat, der bliver integreret partner i Mediano Superliga Preview.

De hidtidige partnere som hovedpartner Arbejdernes Landsbank og bettingpartner Oddset forsætter også i efteråret.

I overblik lidt om, hvilke ugentlige formater, du vil møde, når vi skal kigge frem mod den kommende weekends store fodboldoplevelser:

 • Hver torsdag: Mediano Superliga Preview – 45-60 minutter

 • Hver torsdag: Mediano Premier League Preview – 45-60 minutter

 • Nyt magasin med vægt på de øvrige ligaer med Benjamin Leander som vært – (den mand kan ikke puttes i boks, så vi lover ikke noget om tiden..)

Nogle vil spørge i hvilket omfang, vi laver månedlige magasiner om La Liga, Serie A og Bundesligaen. Det er vores ambition at gøre det også i efteråret, men vi har ikke vores partner-grundlag på plads her endnu. Så de oplysninger skal vi nok komme med, når vi har vores setup endeligt på plads.

Først om Premier League Preview

Det er vores nye partner, Xee, der har købt rettighederne til at vise halvdelen af Premier Legue-kampene og nu også står bag, at vi kan lave et rent Premier League Preview hver torsdag. Så i stedet for at lave et samlet Preview, der kan vare op til 2 timer, ja nogle gange længere, så er vores plan nu at lave 45 minutter om Superligaen, 45 minutter om Premier League og en masse minutter om det øvrige. I praksis kender vi os selv godt nok til at vide, at vi hellere må undlade at lave løfter om længde, så regn med 45-60 minutter pr. Preview. Og du er velkommen til at høre det hele, men nu giver vi lytterne valget.

Og vi er med på, at nogen måske helst vil bevare det gamle Preview og har vænnet sig til det. Det vil vi i givet fald være taknemmelige overfor, for det er en tillidserklæring, men det her er for os at se en logisk udvikling af Mediano Preview, så man kan få mere af præcist det, den enkelte lytter interesserer sig mest for.

Xee er en tv- og streamingkanal som er et samarbejde mellem Fox og YouSee. Xee har rettighederne til at vise 116 af de 232 kampe i Premier League, og mere præcist er det alle kampe søndag, fredag og i midtugen. YouSee har placeret Xee i grundpakken og har rettighederne til disse Premier League-kampe de næste tre sæsoner. Har du også TV fra YouSee, kan du benytte YouSee’s TV- og Film app på din telefon og tablet, samt på din computer på tv.yousee.dk, hvor du kan se kampene i bilen, på farten, i fitness-centret eller som second screen.

På Mediano vil Xee være partner på Mediano PL, Mediano Premier League Preview og en stribe Xee Specials, hvor vi kigger dybt på de mest interessante klubber, profiler og udviklinger i Premier League det kommende år.

Stort velkommen til Xee og pøjpøj til Signe Vadgaard, der bliver vært på udsendelserne, og det øvrige hold.

Oddset er gennemgående partner på vores indhold om Premier League, så Oddset er bettingpartner på både vores Premier League og vores Superliga Preview.

Mediano Superliga Preview

I de foreløbigt mere end 50 Preview, vi har lavet, har længden af vores gennemgang af Premier League og især Bundesliga, Serie A og La Liga varieret fra program til program. Nu skruer vi altså op for Premier League Preview i et selvstændigt program, mens Superligaen oftest har ligget på 45-60 minutter i de almindelige udsendelser.

Så måske er det lytterne af det nye Mediano Superliga Preview, der vil opleve den mindste forandring – ud over at programmet nu kommer i et nyt selvstændigt format. Men samarbejdet med Just-Eat giver os altså muligheden for at lave et selvstændigt Mediano Superliga Preview og dermed lave en Superliga-dækning, som vi er ret stolte af.

I efteråret 2019 vil du møde følgende formater om Superligaen:

 • Mediano Superliga hver mandag

 • Mediano Superliga på udvalgte store kampe

 • Det taktiske værksted i Mediano Lab med interviews og analyser af holdenes måde at spille på

 • Mediano Special med interviews med spillere, trænere og ledere.

 • Hammer & Brüchmann om den strategiske udvikling i ligaen

 • Mediano Superliga Preview

 • Mediano Fan med fokus på udviklingen i Superligaens fankultur

 • Og en masse temaer og specials, vi slet ikke er kommet til endnu.

Arbejdernes Landsbank er stadig hovedpartner på alt vores indhold om Superligaen – og er dermed hovedpartner på alle de ovennævne formater. Så hvis du kan li’ Medianos dækning af Superligaen, så husk lige på, hvem der er hovedårsag til, at vi kan lave så meget.

Oddset er vores bettingpartner, når vi taler om Superligaens kampe. Og nu kommer Just-Eat altså ind som partner integreret i Mediano Superliga Preview. Velkommen til dem, der sørger for, at du kan holde en hel Superliga-søndag fra 12-22, når det går vildest for sig.

Benjamin Leander som vært

Det helt nye i efteråret bliver et helt nyt format, som også vil udkomme en gang om ugen. Det vil være med Benjamin Leander i værtsrollen, og det vil betyde, at han i begyndelsen vil træde ud af Mediano Preview-udsendelserne i en periode for at lave sit eget magasin. Det kan defineres som en slags fodboldhule, hvor der vil være plads til at dykke dybt i temaer, der kan variere uge for uge.

Det er ikke et tredje Preview med opsamling på resten, men det vil være oplagt, at temaaerne vil omhandle store dagsordener i Bundesligaen, Serie A og La Liga. Men det kan også være stedet, hvor vi laver et VAR-tema med fokus på dommerudvikling, ser på fodboldstatistik på tværs af ligaer eller bare kommer med weekendens største anbefaling. Vi er ret sikre på, at Benjamin nok skal sætte sit personlige præg på det nye format.

Leander er i værkstedet – ikke det taktiske, men det konceptmæssige – for at udvikle det nye format. For at bygge de nye udsendelser op og lytte til alle jeres reaktioner og forhåbentlig integrere nye partnere, så retter Benjamin hele sit fokus i den første del af perioden på det nye format og måske på at være ekspert hist og her. I Mediano Preview vil Rasmus Monnerup træde ind sammen med Jonas Hebo Rasmussen og Peter Brüchmann.

I det hele taget får Monnerup også travlt. Han vil være gennemgående ekspert i Mediano Superliga, være redaktør og vært på Det taktiske værksted (mere om det i Partnernyt #3) og være både vært og ekspert i Mediano Preview. Og så vil Monnerup begynde at optræde med skriftlige analyser på www.mediano.nu.

Så mange får mere travlt på Mediano fra efteråret.

 • Asbjørn Andreasen, der har været projektansat og studentermedhjælper, er i færd med at afslutte sit speciale på Aarhus Universitet og går på fuld tid på Mediano fra 1. september.

 • Peter Brüchmann er i færd med at afvikle bestyrelses-, netværks- og andet arbejde for at hellige sig Mediano på fuld tid.

 • Sture Sandø får måske også lidt mere travlt samlet set, men også lidt mindre på Mediano, fordi han frem til EM 2020 vil hjælpe UEFA med at kommunikere nyt om hold og slutrunden på noget, der ligner halv tid.

 • Adam Møller Gomaa vil bare have travlt med alt det internationale og vil kigge på Xee Specials, Mediano Legends og måske andet godt, som vi glæder os til.

Og så er der alle vores eksperter og freelancere. Samt vores folk på Mediano Health, Mediano Music og de andre kanaler. Vi laver ikke en revolution i efteråret 2019, men vi forsøger nænsomt at lede efter mere relevans, mere kvalitet og mere sikkerhed i vores model – og større glæde også for vores partnere.

Vi ønsker, at Medianos indhold skal forblive gratis for vores lyttere. Og derfor prøver vi modeller og varianter af indenfor dette.

Mere om nye partnere de kommende dage.

Fortsat god sommer.

Foto: Getty Images

Partnernyt 2: Meget mere Mediano Legends

Partnernyt 2: Meget mere Mediano Legends

Preview XL - Her er Superligaens top 4 og podiet i de fire store ligaer i næste sæson

Preview XL - Her er Superligaens top 4 og podiet i de fire store ligaer i næste sæson