logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

AFCON Special - Oscar Rothstein på besøg hos Flemming Weiss

AFCON Special - Oscar Rothstein på besøg hos Flemming Weiss

I denne udsendelse kan du blive meget klogere på Egypten, der i disse dage er værter for AFCON. Det handler, blandt andet om fodbold, men også om meget andet, når Oscar Rothstein besøger journalist Flemming Weiss, der har boet i Kairo i 13 år.

Af Sture Sandø

Fredag begyndte den 32. udgave De Afrikanske Mesterskaber, da værterne Egypten vandt 1-0 over Zimbabwe på Cairo International Stadium foran 75.000 fans, der allerede fem timer før kampstart fyldte tribunerne.

At se så mange mennesker til fodbold i Egypten er langt fra hverdag. Faktisk er landets klubkampe i en årrække blevet spillet for mere eller mindre tomme tribuner. Det handler ikke om manglende interesse - tværtimod - men politik.

Netop dette, koblingen mellem egyptisk fodbold og egyptisk politik, er temaet for denne AFCON Special, hvor sportsskribent Oscar Rothstein, der dækker turneringen fra Kairo, er taget på besøg hos Flemming Weiss Andersen, dansk journalist bosat i hovedstaden siden 2006 med opgaver for blandt andre DR P1 og Jyllands-Posten.

Undervejs kommer de forbi Det Arabiske Forår, stadionmassakren i Port Said, Mohamed Aboutrika og den politiske kontekst for den igangværende slutrunde.

Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Fodboldministeriet: Anekdote Special 6.0

Fodboldministeriet: Anekdote Special 6.0

Bold og bøger – de bedste bøger til sommerferien

Bold og bøger – de bedste bøger til sommerferien