logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Nu kommer Mediano Data for dig, der ikke kan få analyse nok

Nu kommer Mediano Data for dig, der ikke kan få analyse nok

Nyt format på Mediano: I næste uge lancerer Mediano endnu et skridt i udviklingen af indhold, der kan gøre fodboldens mange videbegærlige fans endnu klogere. Det er ’Mediano Data’, som får vores fodboldekspert og fodboldstatistiker, Benjamin Leander, som vært. Det er data-virksomheden Experian, der står bag den nye satsning

I den kommende uge tager Mediano sammen med den store internationale data- og analysevirksomhed Experian et vigtigt skridt i vores udvikling. Dels fordi vi åbner døren til den verden af data, som store dele af fodbolden taler om. Dels fordi vi i Experian har en partner, der virkelig gerne vil være med til at åbne den dør og fordi samarbejdet dermed er så oplagt.

I første omgang kommer Mediano til at producere 10 udsendelser i løbet af efteråret i serien Mediano Data, som udkommer i kanalen Mediano Lab.  Og senere kommer der endnu mere fokus på Data (mere om det længere nede i artiklen).

Mediano Lab blev lanceret den 15. december sidste år og er for de lyttere og brugere, der gerne vil et skridt dybere ind i forståelsen af det spil, der fascinerer os alle. I Mediano finder man i forvejen:

 • Det taktiske værksted med fodboldtræner Rasmus Monnerup som redaktør.

 • Den mentale side med U17-landstræner for kvinderne, Kristian Mørch, som vært og redaktør

 • Det fysiske Lab med maratonløber og fodboldiagttager, Henrik Them, som tovholder.

 • Mediano Marketing med Peter Brüchmann som vært.

Næste skridt de kommende uger bliver:

 • Mediano Dommer med Benjamin Leander som vært

 • Og så altså Mediano Data

På tegnebrættet er også:

 • Mediano Børnefodbold

 • Og så kører vores fokus på Mediano Fan og Mediano Talent i vores hovedkanal.

 • Vi drømmer om fokus på fodboldøkonomi

 • Og så bager vi på en overraskelse, som forhåbentlig vil vække en vis opsigt i løbet af efteråret fra udgivelserne i Mediano Lab

Vi kalder også kanalen Mediano Lab for en slags ’Mediano 2.0’, fordi det er stedet, hvor vi kan gå et skridt dybere. Derfor er vi også voldsomt glade for, at en række virksomheder vil være med til at åbne døren til en dybere forståelse af det fodboldspil, der fascinerer os alle.

Foreløbig er der tale om:

 • Det taktiske værksted sponseret af Faisto, din nye online værktøjsforhandler

 • Den mentale side, sponseret af Eye4talent, en samlet digital platform for klubbens talentudvikling

 • Mediano Marketing, sponseret af Partnership, der matcher virksomheder med sportsbegivenheder og events

 • Og så altså Mediano Data i samarbejde med Experian.

- Hos Experian er vi stolte over at blive partner med Mediano og på den måde hjælpe Mediano med at italesætte datas rolle i fodbold og væsentligheden af data generelt. I Experian føler vi et ansvar for ikke blot at dele ud af vores viden, men også støtte andre aktiviteter og aktører som bidrager med indhold og viden indenfor vores felt, siger Rie Lindgren, der er nordisk marketingschef hos Experian.

- Derfor afholder vi også jævnligt arrangementer som er åbne for alle med interesse for at skabe indsigt i sine data. I oktober afholder vi eksempelvis vores årlige arrangement, Experian Innovation Summit, hvor deltagerne kan få ny viden og inspiration.

Her kan du læse mere om Innovation Summit.

På Mediano ser chefredaktør Peter Brüchmann stort potentiale i samarbejdet.

- Vores partnerskaber fungerer allerbedst, når alle vil det samme. Og her handler det om at åbne døren til den data-verden, som alle taler om, men få har formået at gøre konkret og anvendelig, så vi kan se, hvad der faktisk gemmer sig inde bag Big Data. Experian og fodbolden har i hvert fald nogle ting til fælles så som at bruge data til indsigt og forvandle denne indsigt til handling, siger Peter Brüchmann, chefredaktør på Mediano.

Vært og redaktør på Mediano Data bliver Mediano-eksperten, fodboldstatistiker Benjamin Leander, der også er tidligere fodbolddommer, oddsekspert og en meget anerkendt stemme i Medianos måske mest populære program, Mediano Preview.

Benjamin vil sammen sin makker i firmaet Leandertal, Jeppe Rud Skak, i første udsendelse sætte fokus på FC Midtjylland. Men Mediano Data kan også have gæster som f.eks. eksperter eller trænere, der arbejder med data i fodbolden.

-  Data i fodbold fylder mere og mere, men begreber som ”Expected Goals”, ”Dangerzone” og ”Table of Justice” er stadig begreber, der bliver mødt med en pæn portion skepsis hos mange fodboldfans- og interessenter, fordi de er med til at tage charmen ud af vores smukke spil og i stedet bliver meget klinisk og kasse-inddelende. Leandertal har som mission at levere statistik, der både skaber en dagsorden, men også er formidlet på en måde, der ikke fremstiller tallene som, at det er en facitliste eller videnskab, siger Benjamin og fortsætter:

- Jeg er betting- og talmand af natur og går naturligvis meget statistisk orienteret til værks, men med Jeppe Rud Skak som head of digital og det tætteste Leandertal kommer på en chefanalytiker rent spillestilsmæssigt, er vi dækket rigtig godt ind på mange områder. Og så er det vigtigt at huske på, at vi stadig bare er to glade drenge, der nørder med fodboldstatistik og data. Om et par år eller to er vi forhåbentlig en hel lille ”rigtig” virksomhed, der har sat et rigtig spændende skib i søen.

Senere på efteråret vil Mediano Data udvide samarbejdet med en række udsendelser, der er lavet i samarbejde med KMD, der også arbejder mere og mere målrettet med fodbolden og sportens verdener.

Så alt i alt er der udsigt til mere fokus på data, analyse og vejen til indsigt i sportens verden.

Abonner på Mediano Lab, hvis udsendelser som Mediano Data er noget for dig.

Her er Mediano Lab i iTunes

Her er Mediano Lab i spotify

Og her finder du Lab i Soundcloud, hvor man også kan abonnere

Sådan ser kanalen Mediano Lab ud i dag med de efterhånden mange niche-områder, hvor vi forsøger at gå et skridt dybere:

Lab diagram.PNG
Mediano Superliga - FCKs rekordjagt, FCMs mulige punktering og Hobros små mesterstykker

Mediano Superliga - FCKs rekordjagt, FCMs mulige punktering og Hobros små mesterstykker

Fodboldministeriet: Detroniseret klubikon og post fra CAS

Fodboldministeriet: Detroniseret klubikon og post fra CAS