logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Superliga-podcast - ny chef i Randers FC: Kald mig bare 'The Boring One'

Superliga-podcast - ny chef i Randers FC: Kald mig bare 'The Boring One'

Hør den nye cheftræner i Randers FC fortælle om Colin Todds skygge, om sagen med Christian Keller og Jonas Borring og om arbejdermentaliteten i Randers by.

 

Af Christian Wolny

Der var det kuldsejlede salg til udenlandske investorer. Der var den nye ledelse med direktør Michael Gravgaard i spidsen. Der var sagen mellem Christian Keller og Jonas Borring der, under stor mediebevågenhed, splittede truppen og endte med at betyde farvel til begge profiler og ikke mindst træner Colin Todd. Og så var der den store udskiftning af profiler, der blev solgt i sommerpausen. Værsgo at begynde, Olafur Kristjansson!

Den islandske træner er i gang med det store arbejde, der ligger foran ham og Randers FC efter det tumultariske forår i Kronjylland. Der løbes og trænes på banerne, men den største og højst prioriterede opgave startede oppe i hovederne på spillerne for den 48-årige Kristjansson. For der skal skabes loyalitet i truppen. Overfor hinanden og overfor projektet. Og mens udskiftningen i truppen har været forholdsvis stor, så er resten af staben fortsat intakt.

-  For mig handler det meget om loyalitet. Og hvis jeg kan mærke loyaliteten hos de folk og de spillere, der allerede er i klubben, så har jeg ikke det mindste problem med, at de har været der i forvejen. Så længe vi alle er åbne og modtagelige for nye tiltag og samtidig kan respektere, hvor klubben kommer fra. Og der synes jeg, at folk, der har været i klubben længe, kan være et godt bindeled i den proces, siger Olafur Kristjansson bl.a. om ønsket om at beholde den tidligere træners stab.

Olafur Kristjansson (th) på besøg i Medianos podcast-studie i selskab med studievært og journalist Christian Wolny. Foto: Sture Sandø

Olafur Kristjansson (th) på besøg i Medianos podcast-studie i selskab med studievært og journalist Christian Wolny. Foto: Sture Sandø

Selv om Kristjansson langt fra kan kaldes en veteran som træner i den danske Superliga, har en del allerede givet ham et prædikat som en meget pragmatisk træner. Og det lever islændingen ganske glimrende med.

- Jeg synes jo ikke, at vi skal gøre ordet ”pragmatiker” til et fy-ord. For på landsholds- og professionelt niveau, der handler det først og fremmest om at vinde fodboldkampe.

- Jeg synes altid, man skal kigge på det materiale, man har til rådighed. Og jeg vil først og fremmest gerne vinde fodboldkampe. Jeg har da en filosofi om, hvordan jeg gerne vil spille fodbold, men den skal man altid - i vores verden, hvor alting ikke bare kan købes - være villig til at acceptere, at det med at sætte sit eget præg er noget, man gør hen af vejen i forhold til spillere og spillestil.

Du kan høre Olafur Kristjansson fortælle meget mere om, hvordan han prioriterer opgaverne, han står overfor som ny mand i spidsen for Randers FC. Hvilke værdier han ser i byen, og hvorfor det er vigtigt, at de honoreres af truppen og klubben på banen. Og så ikke mindst om sagen mellem den tidligere anfører Christian Keller, og den tidligere nøglespiller Jonas Borring, der har fyldt meget i og omkring Randers FC op til den nye sæson.

Så jeg snakkede med flere i truppen og traf derefter, som leder, min beslutning ud fra, hvad jeg mener kommer til at gavne Randers bedst

Selv om problemerne opstod og eskalerede lang tid før, Olafur Kristjansson kom til klubben, så har han forholdt sig til den fra start. Ikke mindst ved at sige farvel til Christian Keller som noget af det første i det nye job.

- For mig handler det om tillid blandt og omkring spillerne. Tillid er fundamentalt, hvis man skal skabe en kultur og et miljø, hvor man skal kunne præstere. Og i forhold til den beslutning jeg, og den sportslige ledelse i Randers, skulle træffe for at komme videre med den sag og få den afsluttet, der prioriterede vi tilliden. Så jeg snakkede med flere i truppen og traf derefter, som leder, min beslutning ud fra, hvad jeg mener ville komme til at gavne Randers FC bedst fremadrettet og som ville hjælpe mig bedst muligt med, at få Randers FC til at fungere bedst som Superligahold. Og det var i dette tilfælde at lade Christian Keller skifte til Viborg. Det var direktøren og sportschefen enige med mig om.

Du kan også høre, hvordan det er som træner, at skulle afløse en forgænger med et kæmpe navn og stor succes, som Olafur Kristjansson nu har gjort med både Kasper Hjulmand i FCN og Colin Todd i RFC. Og så ikke mindst hvorfor islændingen ganske frivilligt i denne podcast døber sig selv ”The boring one”.

Podcasten er optaget med udstyr udlånt af Sweepr.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Viborg FF - Håbet er grønnere end længe

Viborg FF - Håbet er grønnere end længe

Ny podcast på vej til august på Mediano...

Ny podcast på vej til august på Mediano...