logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano er Danmarks nye stærke fodboldmedie - et mission statement

Mediano er Danmarks nye stærke fodboldmedie - et mission statement

Ja, kig du bare ned i dybet. Du kan lige så godt vænne dig til det med det samme. Det bliver langt, det her. Vi har nemlig tænkt os at gøre op med hurtigt, overfladisk indhold. Det kan du få så mange andre steder.

Mediano er Danmarks nye stærke fodboldmedie. Det er fodbold med hovedet. Fodbold til hovedet.

Vi gik i luften lige før EM i fodbold i 2016. Vi sendte hver morgen i 31 dage i træk. Og siden har vi sendt mere end 300 udsendelser på lyd, billede og til events.

Vi har ønsket at lave det medie, vi selv savnede derude. Mediet, der giver fodbolden tid, ord og perspektiv. Mediet, der tager både fodbolden og publikum alvorligt.

Vi fandtes ikke derude dengang i 2016. Derfor konkurrerer vi heller ikke med de traditionelle medier. Men vi vil gerne samarbejde med dem og hjælpe dem med at lave godt indhold.

Vi drikker meget kaffe. Og kigger gerne på nye veje - både redaktionelt og kommercielt.

Fodboldens digitale GQ

Vi kalder tonen i Mediano for ’Fodboldens digitale GQ’. Vi talte også om 'Fodboldens Digitale Euroman', da vi gik i luften.

Det skal helst være elegant, velskrevet, fascinerende og underholdende. Formen er fri og lækker. Det er et medie, man godt må være stolt af at være i selskab med, og vi ønsker at levere oplevelser, som brugerne vil elske at dele og associere sig med.

Fodbold er verdens største sport og er en motor i såvel underholdningsindustrien som tv-markedets udvikling. Det kræver en journalistik med tyngde, og som digitalt medie har vi muligheden for og friheden til at gå lige så dybt, som det er nødvendigt.

Vi henvender os til mediemarkedets mest krævende, vidende og kritiske publikum, og vi har som ambition at gøre jer klogere og levere dagens aha-oplevelse.

Vi leverer analyser, blogs, portrætter, interviews, podcast og video i en tone, som vi håber vil emme af personlighed og godt selskab. Vi er fri, uafhængige og uhøjtidelige.

Vi søger fodboldens faglighed også ned i de mere nørdede miljøer med det taktiske, det økonomiske og den data-bårne analyse. Vi tør behandle fankulturen, det sociologiske og det forretningsmæssige uden at være bange for lixtallet.

Vi vil dyrke communities, brugerinvolvering og brugergenereret indhold rundt om de emner, vi behandler. Derfor taler vi også om ’Fodboldens Huffington Post’. Ja, undskyld de mange navne. Vi skal skabe en talentfabrik, hvor de største formidlere i sportens verden fremover vil komme fra Mediano. Det er i hvert fald vores mål. Både som værter, journalister, eksperter og på såvel den tekniske som den kommercielle side.

Vores mission - hvorfor er vi her

Mediano skal være scenen, man ønsker at optræde på, når sporten skal tages alvorligt. Vi er sat i verden i en bestræbelse på at levere idrættens stærkeste substans og den mest perspektivrige fascination.

Mediano skal være stedet, der gør dig klogere på sport, og det skal være stedet for den seriøse fodboldjournalistik på alle platforme. Læs, lyt og lær. Af hinanden.

Vores vision

Mediano skal blive Danmarks stærke fodboldmedie på substans og fascination, på perspektiv og analyse og på godt selskab og personlighed.

(Løbende kan man erstatte ordet fodbold med sport. I en fremtid kan sport så eventuelt erstattes med faglighed indenfor andre områder.)

Vores navn

Mediano er spilleren i hjertet af midtercirklen, der hjælper holdet i alle henseender. Det er spilleren, der binder holdet sammen. Det er her, det offensive starter. Det er her, det defensive hænger sammen. Det er her, man dækker for hinanden.

’Il Mediano’ facilitterer holdets præstation. Det er det, vi som medie også vil gøre.

I fodboldmæssig henseende er det en arv, der står på skuldrene af alt fra Søren Lerby til N’golo Kanté. I den klassiske italienske variant er det Tardelli, Mazzola, Ambrosini og nåja, Gattuso. Eller svøm gerne hen i diskussionen om Pirlo er den klassiske mediano eller den overlegne overbygning.

Hvem er vi

Vi bliver forhåbentlig mange. Men i første omgang har følgende personer arbejdet med koncepter, design og indhold:

Peter Brüchmann – journalist og forfatter i sportens verden i 30 år. Stifter, partner og Chefredaktør på Mediano. Tidligere digital chef på TV 2, chefredaktør og sportschef på BT. Har 30 års træning i ikke at holde med nogen.

Jacob Staehelin – journalist. Partner, medstifter og Redaktør på Mediano. Sportschef på BT indtil november 2015. Lille forkærlighed for AGF - har 20 års affære kørende med cykelsporten. Chefredaktør på Souplesse.

Sture Sandø – journalist og vært. Kom til os fra SDU før Medianos fødsel og har taget sin AGF-kærlighed med til hovedstaden. Producer-Sture i Fodboldministeriet og vært og redaktør på 1tap om CS:GO.

Adam Møller Gomaa - redaktør og vært på Mediano PL og på Mediano La Liga. Tidligere kommentator og journalist på Discovery Sport.

Søren Kusk - journalist og vært. Kom også fra SDU og øvede sig lidt på bold.dk med podcast, inden han kom til Mediano. Dækker nu Superliga, Champions League og er vært og redaktør på 1tap.

Christian Wolny – journalist og kommunikationskonsulent. Vært på Fodboldministeriet og debattør på Mediano. Tidligere kommunikationschef hos F.C. København og FC Nordsjælland. Tidligere reporter på TV 2/Sporten. Har levet af, for og med fodbold i snart 20 år. Hjertet er hos Tottenham - #COYS.

Peter Sindahl - vores kommercielle chef, tidligere ansvarlig for en række områder i Berlingske Media. Stifter og direktør i flere virksomheder. Glødende tilhænger af Manchester United og især Brøndby, hvilket giver visse problemer, når vi er på salgsbesøg med hvide præferencer..

Der har været mange historier, spørgsmål og myter om måden, vi arbejder på. I perioder har vi alle sammen prøvet at arbejde gratis. Ikke fordi der bag Mediano sidder kyniske købmænd med store lommer, men fordi vi forsøger at skabe både vores egne arbejdspladser og fremtidens journalistiske arbejdsmåder. Efterhånden får de fleste af de nævnte løn. Og vi prøver at bygge på, så vi kan sikre en bæredygtig forretning og være med til at skabe arbejdspladser for kvalitetsindhold. 

Flere har også spurgt til overenskomster. Vi ønsker at komme derhen, hvor vores redaktionelle medarbejdere kan arbejde under en journalistisk overenskomst.

Men den vigtigste er dig

Mediano kan kun leve, hvis vi lykkes med at gøre scenen attraktiv for dig derude. Vi er først og fremmest et community. Vi gør det her, fordi der er brug for et fodboldmedie med plads til fordybelsen. Og vores fornemste opgave er at skabe den scene, der kan danne rammen om kvalitetsindhold indenfor fodbolden.

“Vi har brug for dig, der brænder for at fortælle historien om, hvem der vil dominere international fodbold om fem år – og kan forklare os hvorfor.”

Dig, der kan fortælle historien om faldet fra storheden i Leeds, Bolton og Aston Villa. Og forklare, hvor det gik galt. Og ikke bare, at det gjorde det.

Dig, der har undersøgt, hvorfor din kommune danser lige lovlig tæt med fodboldklubben og ved, hvem der spiller hvilke roller.

Dig, der har oplevet de største derbys derude i Europa og kan beskrive det, så man ville ønske det var en bog.

Hvem skal betale for det her?

Når vi har sat os for at lave det site, som vi selv mangler derude, ligger der også et opgør med mediernes traditionelle betalingsmodeller. Vi koster ikke penge. Vi bygger ikke betalingsmure og er i gang med at investere i dyre abonnementsmodeller. Vi er heller ikke klistret til i bannere, popup-reklamer eller dobbelte prerolls før vores levende indhold.

Vi vil prøve at give svaret til de virksomheder, der sidder og kigger på deres målgruppe og konstaterer, at 50 procent af dem allerede har installeret adblock. Eller flere. Virksomheder, der er nødt til at hælde al markedsføring i tv-mediet, så længe det varer, mens man leder efter den digitale nøgle.

Vores svar er partnerskaber. Nogle vil formentlig mene, at vi skal kalde det sponsorater. Men for os er det partnere. Vi søger at skabe den maksimale relevans for partnere og vi tør godt tage dem ind i det redaktionelle miljø. I første omgang er det bare for at betale vores udgifter, så vi har råd til udstyr, billedaftaler, hosting, at producere podcast og senere video. Og til at udvikle nye formater.

Det er i enhver henseende afgørende for os, at vores lyttere, seere og brugere kan se og høre, hvad der foregår. Det sidste, vi ønsker, er at blive anklaget for skjult reklame. For pokker, det er vores partnere, der gør det muligt, at vi kan lave fedt indhold, så vi bilder os ind, at vores lyttere, seere og læsere også godt kan lide vores partnere. Og det afgørende i redaktionel henseende vil altid være, at det er os, der bestemmer indholdet.

“Vi vil ikke underminere de traditionelle medier. Vi vil prøve at hjælpe med – indenfor vores lille område – at skabe en vej til fremtidige arbejdspladser, hvor man kan skabe kvalitets-indhold i en digital verden.”

Vores model er native advertising, så partnere for eksempel indgår i podcast og video, som Square Space arbejder med Guardian Football Weekly, Seatgeek indgår i Bill Simmons’ HBO-podcast eller Bet365 er partner på The Football Rambles show. Vi kigger mod gaming-industrien og miljøer, hvor partnerskabet giver mening for både virksomheden og brugere og seere. Maksimal relevans for brugeren og et mål om at være ’top of heart’ i stedet for ’top of mind’.

Så sidder du derude i direktionslokalet og kigger på yngre målgrupper, som du ikke kan nå og gerne vil skræddersy budskaber sammen med os, så tag fat i Kristian Lodberg på medianofootball@gmail.com Også hvis du er så vild med ideen, at du vil være den gennemgående partner på alt vores indhold.

Står til tæsk i Presselogen

Lad os lige give tre konkrete eksempler, så det hele ikke ender i floromvundne bogstaver: Vi taler store fodboldoplevelser og fascination i lyd/video og har en rejsepartner med på ugens emne. Vi analyserer i ’The Bootroom’, som i trænerens værksted, hvorfor netop denne klub dominerer Champions League lige nu, og vi har en detail-virksomhed med støvler eller trøjer som partner i formater, som værten taler om i præcist doserede formater i udsendelsen. Eller vi tager ugens Superliga-profil på tur i bilen fra den fabrikant, som vi samarbejder med og navngiver det ugentlige format, så det giver mening for bilproducent og de brugere og seere, der følger med. Det kunne være ’Up-Tour’ med ugens profil, det kunne være ’Toyota Talk’ med et studie bygget i bilen eller ’Mediano Master’, hvor ugens gæster inviteres ind i vores Renault-studie.

Vi får givetvis klø i Presselogen og ser frem til løftede øjenbryn fra de såkaldt traditionelle medier. For det kan man jo ikke. Men alt, hvad vi gør, er 100 procent transparent. Brugere, seere og lyttere kan se præcist, hvad det handler om. Og det er vores svar på at kunne levere vores indhold til 100 procent af vores målgruppe uden abonnements-betaling og uden at skulle trække de stakkels mennesker igennem hidsige annonceformater. Printmediet er i fuld gang med en svær dødsspiral. Og lige nu nærmer flere af de digitale modeller sig den næste nedadgående spiral.

Så ja, det her er også en slags mediekritik, men det er først og fremmest et konstruktivt forsøg på at levere et svar. Og nede ad vejen kommer vi til at arbejde mere med native advertising og sponsored content i forskellige modeller, hvor det kan give relevans for brugerne.

Og nej, vi har endnu ikke opfundet den dybe tallerken her. Vi forsøger bare med Mediano at trække på de erfaringer, som Guardian, New York Times, Mashable og Huffington Post ganske begavet har gjort med relevante kommercielle modeller.

Der er andre modeller

Vi kunne også crowdfunde, som de gode mennesker på Point of View International. Men vi ønsker ikke både at arbejde med partnerskaber og række hånden ud til brugerne. På samme tid. Heller ikke selv om vi formentlig begynder med underskud. 

Crowdfunding kunne være en mulighed på formater, hvor vi ikke lykkes at finde en partner. Det har vi overvejet løbende.

Vi kunne også overveje en dag at blive et betalingsmedie. Når vi har lokket tilpas mange af jer ind i butikken og forhåbentlig vundet jeres loyalitet. Men vi mener, at godt indhold skal have det størst mulige publikum, og vi vil prøve at finde de modeller, der gør det muligt.

Vi leder efter…. 

Undskyld, at vi skulle så langt ned, før vi kom til det virkeligt interessante. Men det var nødvendigt at fortælle hvem vi er, hvorfor vi er her og hvordan vi vil gøre det. 

Nu følger så det, som vi ikke kan tillade os at kalde jobopslag, fordi det netop ikke er jobs eller betalt arbejde. Men her er, hvad og hvem vi leder efter:

 

Skribenter på de store klubber. Vi ønsker at skabe både subjektivt og objektivt indhold på de store internationale fodboldklubber. Så har du den gode pen, følger de rigtige analyser og har de rigtige kontakter, så du kan gøre os alle sammen klogere på udviklingen i Europas største klubber, er det dig, vi leder efter. Og der må gerne være flere bidragsydere på hvert land og hver klub.

 

Men fodbold udvikler sig, så der er ofte mindst lige så interessante ting at hente, hvis du sidder med særlig viden om sydamerikansk fodbold, kinesisk fodbold, MLS, afrikansk fodbold og den vilde udvikling på Balkan og i Østeuropa.

 

Vi ønsker at skabe communities på godt indhold og gode penne og analyser på ikke bare de kommende 14 Superligaklubber, men også dem, der ligger lige under. Bare tænk på, hvad der kunne komme ud af den gode indsigt på det, der sker i Vejle, Nykøbing, Frem og Fremad Amager.

 

Vi vil gerne samarbejde med de mange dygtige og ofte uafhængige sites og medier, der er rundt om de store danske klubber, hvor nogle af deres skribenter og podcast-skabere er tættere på indsigten og kommer oftere til klubbernes træning end mange af journalisterne gør. Vi vil gerne være et ’fodboldens kvalitative hus’ ved at samarbejde med alle jer og i partnerskaber løfte godt indhold ud til et større publikum.

 

Vi ønsker at dække fankulturen langt bedre, end det sker i Danmark lige nu. Hvorfor boomer fodbolden i Hammerby, hvad kan vi lære af Tyskland, hvilke lande har prøvet awaykortet og hvor er man lykkedes med et levende, dynamisk fanmiljø – og ikke mindst hvorfor.

 

Og så vil vi gerne have egentlige fagpersoner indenfor sportsmanagement, fodboldøkonomi, talentudvikling, scouting og scouting-databaser, data-analyse, mentaltræning, taktisk træning og taktisk udvikling, fysisk træning og fodboldens tekniske udvikling. Vil du gerne formidle dit fagområde og være med til at opbygge en autoritet indenfor disse eller andre områder, så er det dig, der skal have en blog på Mediano og være med i vores tema-podcast om disse emner.

 

Er du fotograf eller VJ og vil du gerne arbejde med det unikke fodbold-indhold og skubbe til mediet på samme måde, som bogstaverne kan det, så er Mediano også en scene for dig.

 

Vi leder også efter …

Vi øver os selv i at lave podcast og arbejde i iTunes og Soundcloud, men vi vil gerne være bedre. Enkelte af os kan sætte et GoPro-kamera på bilens instrumentbræt eller drømmer om at lave ’Banen Rundt’-interviewet med Kasper Schmeichel, mens makkeren går med en DJI Osmo og leger steady-cam på lean-model, men her har vi brug for dig, der er meget bedre end os og gerne vil udvikle mediet og selv være en del af et spændende miljø.

Vi køber først udstyr og hyrer den dygtige fotograf som konsulent og konceptudvikler, når vi har indtægter nok. Det, vi selv kan, er at skrive, tale og lave flot design. Det andet bliver et åbent værksted.

Eller går du på en medieskole og arbejder med digitale fortællinger for dig, to klassekammerater og en vejleder med jeres steadycam og microport, så har vi en stor spændende virkelighed og unikt indhold til et forhåbentlig pænt publikum, I kan være med til at udvikle.

Der er mange andre elementer, vi slet ikke er kommet til. Hvor er den krøllede quiz-udvikler? Hvor er dig, der kan bygge de taktiske heat-maps ind i analysen uden, at vi skal købe en licens til en million?

Vores to do liste

Den liste er lang. Ud over alt det, der står her, har vi mange andre planer og visioner:
Vi vil engang i fremtiden lave events ude i klubberne. Vi håber at kunne tage Mediano på roadshow og lave debat- og temaaftener i AGF, AaB, Randers, Sønderjyske, Vejle, Midtjylland og så videre. Involvere fans, streame disse arrangementer og gøre dem tilgængelige som ’Mediano Live’ – tak til Zetland for det fine forarbejde.

Vi vil gerne etablere et akademi for fodbold-formidling for især de spillere, trænere og andre, som har eller har haft en karriere indenfor sporten og nu leder efter næste skridt. Måske kommer den næste studievært, den næste Mikkel Bischoff eller Jesper Grønkjær fra Mediano.

Ja, vi har også set, hvad der sker med Offside, Josimar, The Blizzard, 11Freunde, Panenka, Rabona og snart NutMeg i Skotland. Stærke fodboldmagasiner med stor faglig dybde. Det er en oplagt mulighed, men vi begynder altså rent digitalt.

Hvad gør du så nu?

Hvis alle disse mange bogstaver og enkelte billeder lyder interessant, så bliv venner med os på

Facebook og følg os på Twitter

Eller skriv til os nedenfor så vi kan lære dig lidt at kende. 

Skriv lidt om dig selv, giv eksempler på noget, du laver lige nu eller har lavet. Og hvis du bare vil skrive lidt om, hvad du forventer af os eller, hvad du gerne vil have mere af, så skriv det på de sociale medier. Spred dette budskab og hjælp folk til at lære os at kende.

Vi glæder os til at skabe godt fodboldindhold sammen med dig.

We're northern lads, we're into music, girls and football

We're northern lads, we're into music, girls and football

Sådan bliver du skribent på Mediano

Sådan bliver du skribent på Mediano