logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Dyre behandlinger, Stures comeback og et par på kæben

Fodboldministeriet: Dyre behandlinger, Stures comeback og et par på kæben

Hvor meget tid og hvor mange penge investerer spillere i sig selv? Udligner Wolny i quiz'en? Og hvornår er det egentlig tilladt at gå med six-pence? Få svarene i denne uges udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Denne uges Fodboldministeriet kommer ikke godt fra land. Wolny har ondt i mavsen og selvdiagnosticerer sig til enten at have pest eller have spist for meget wienerbrød. Det sætter sit tydelige spor på humøret, og selv Producer-Stures meget overraskende udtagelse, som målmand til det danske fanlandsholds store kamp mod Irland, har svært ved for alvor at vække jubel.

Det generer dog ikke Landsholds-Lars, der i ugens løb har fået indfriet den stående årlige målsætning om at have et dansk mesterskab i bæltet inden jul, da old boys-holdet vandt finalen efter forlænget spilletid og et mål fra Ronaldo Jacobsen.

Det er også i denne uge, hvor du kan blive klogere på, hvor meget den moderne professionelle fodboldspiller er villig og nødt til at investere af penge og tid i andre former for behandlinger og træningsformer end dem, som klubberne stiller til rådighed. Jacobsen giver eksempler på, hvad holdkammerater gennem tiden har investeret i. Og hvorfor det er blevet nødvendigt som fodbolden har udviklet sig.

I Landsholds-Lars quiz’en står hovedpersonen og kigger direkte ind i den chokerende udligning som ærkerivalen Wolny har mulighed for at sætte på tavlen. Spørgsmålene fra danskfodbold.com får denne gang både ros og ris med på vejen før det ene point kan placeres.

Rouletten skal denne gang arbejde til fordel for et talentfuldt damehold i Damsø. Og Landsholds-Lars benytter lejligheden til at kræve en noget alternativ modydelse den anden vej, som vil kunne løse et af de meget få ubesvarede spørgsmål i Fodboldministeriets historie.

Den syngende argentinske kommentator Bambino Pons er som altid helt overlegen og giver denne gang en stor opvisning i sin meget varierede kunstneriske rækkevide, da landsmanden Paolo Dybala skal hyldes.

Balkonen i Muppet Show spørger om ugeløn i England, hvad der blev af den gode gamle ”kom igen”, og om et minuts stilhed før en fodboldkamp er et problem for spillerne.

Efter Frank Pingel i sidste uge smeltede Richard Møllers hjerte, blev far og spillede gratis på landsholdet, så er der no more mr. Nice guy denne gang, hvor det bliver slået helt fast, at man ikke skal genere Pingelings venner – uanset hvor længe man ellers har gået til rocker.

Landsholds-Lars tager også igen ansvaret for at løse endnu et af tekstilindustriens store dilemmaer. I denne uge får du nemlig det endegyldige svar på, hvornår det er ok at gå med six-pence hat.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Verdens bedste lyttere har rejst et krav om at få alle den tredobbelte kapelmester Mads Julius Dyrsts værker som ringetoner. Det er naturligvis et krav Fodboldministeriet meget gerne vil efterkomme, og derfor følger her en vejledning til, hvordan du får genialiteterne til at strømme ud af din iPhone (ja, der er helt sikkert også Android-brugere blandt verdens bedste lytter, men Producer-Sture kan kun stå inde for en vejledning til iPhone - man er meget velkommen til at sende os en Android-vejledning, som vi kan tilføje.)

 1. Hent denne fil med de fire ringetoner
 2. Kobl din iPhone til din computer
 3. Åbn iTunes og klik på iPhone-logoet i menuen til venstre
 4. Klik på listen "Toner"
 5. Træk den eller de ringetone(r), du ønsker, over i listen "Toner"
 6. Vælg "Instillinger" på din iPhone
 7. Vælg "Lyde"
 8. Vælg "Ringetone"
 9. Vælg de favorit blandt de øverste ringetoner
 10. Bed dine venner om at ringe til dig og lad dine øre blive forkælet af huskomponistens genialiteter

Foto: Shaun Botterill

Her er de irske svagheder Danmark skal udnytte - optakt til VM-afgørelsen

Her er de irske svagheder Danmark skal udnytte - optakt til VM-afgørelsen

Analyse af Irlands landshold før play off-kamp i Parken

Analyse af Irlands landshold før play off-kamp i Parken