Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Hawaiiskjorte, 1-club-players & Lille Børge på langfart

Fodboldministeriet: Hawaiiskjorte, 1-club-players & Lille Børge på langfart

Er det så vigtigt, om man bliver i én klub hele karrieren? Hvad var der med Lille Børge og det indendørsmesterskab? Hvorfor er Producer-Sture i ferieuniform? Og hvem skal betale middagen, når Fodboldministeriet runder anden sæson af?

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Fodboldministeriets tre medlemmer er nu kun dette sidste afsnit fra at kunne begynde deres tiltrængte sommerferie. Det sætter i den grad præg på stemningen i studiet, hvor Producer-Sture er mødt op i hawaiiskjorte med matchende kasket. Ikke en dresscode, der imponerer Landsholds-Lars Jacobsen…

Første snak i denne uge handler om one-club-players. En uddøende race inden for international topfodbold, men hvorfor betyder det ikke mere for spillere, med den unikke mulighed for at gennemføre en topkarriere i en klub alene, at gennemføre det unikke karriereforløb frem for at tage et sidste år eller to i Qatar eller USA? Og hvorfor vælger de andet, når mulighed for det unikke eftermæle byder sig til?

Sæsonens quiz-drama kulminerer i denne uge, hvor Landsholds-Lars quiz'en skal afgøres. Stillingen er helt lige mellem Wolny og Jacobsen inden denne sidste uge, så det hele afgøres her i den udvidede udgave fra Danskfodbold.com. Vinderen får håneretten. Taberen skal give middag til alle tre. Så er der kridtet op…

Roulette-runden er tilbage i normal udgave, og Landsholds-Lars viser en helt ny form for storhed, da hans ellers så sikre spilletips begynder at vise svaghedstegn. På balkonen stilles der som altid spørgsmål fra verdens bedste lyttere, og det giver snak om alt fra fodbold couture til jubelscener. Legende-News bringer forårets sidste fortælling om Lille Børge og Smurf. Heldigvis er det en dejlig en af slagsen fra tvillingerne Johansens univers.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud. Vi ønsker jer alle en dejlig sommer og glæder os til at være tilbage i august.

Her følger som Producer-Sture lovede en liste over de lande, der mangler at blive tjekket af i hans verdenskort-app, der lige nu står på 47 procent, men mangler juvelen Nordkorea: Lande hvor Fodboldministeriet ikke har været afspillet - endnu!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

U21-EM: Danmarks gode modstandere, truppen og perspektiverne for dansk talentarbejde

U21-EM: Danmarks gode modstandere, truppen og perspektiverne for dansk talentarbejde

Klubkultur: De sovende kæmpers kamp mod sig selv

Klubkultur: De sovende kæmpers kamp mod sig selv