Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Teknologi vs. Cocio, første dusin og to røde med brød

Fodboldministeriet: Teknologi vs. Cocio, første dusin og to røde med brød

Hvor meget bliver nutidens fodboldspillere egentlig målt, vejet og testet? Er Glendale en selvstændig by? Hvem skal være cheftræner på Landsholds-Lars' flophold? Og blev de legendariske tvillinger nogensinde forvekslet? Få svarene i anden sæsons 15. udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Så er den gal igen, og Fodboldministeriet er på banen med en ny uges podcast til verdens bedste lyttere. Og netop verdens bedste lyttere byder godt ind med supplementer til landsholds-Lars Jacobsens flophold fra sidste uge. Og dermed tilføres bruttotruppen bredde og lidt mindre kvalitet. Jacobsen tager gladelig imod de fleste af de gode forslag, men det blev et bestemt nej tak, da en lytter foreslår, at legendariske Christian Andersen skal stå i spidsen for holdet som træner.

Lars ankommer egentlig i ganske pænt humør, men det ændrer sig hurtigt, da han fortæller om hvordan, han kom til at gå rundt en hel dag med revnet bagdel i bukserne i fuld offentlighed. Alene fordi Wolny ikke fortalte ham om problemet. Hvordan det hænger sammen, får du en omstændig forklaring på i denne uges podcast.

Dårlig stemning opstår der – som altid – også under denne uges udgave af landsholds-Lars quiz'en, og lige da man troede, at det ikke kunne blive værre, minder Producer-Sture de to andre herrer om Fodboldministeriets efterhånden pinlige udestående med AGF.

Panelet tager også en grundig snak om, hvordan udviklingen med teknologi inden for fodbolden har udviklet sig i løbet af Landsholds-Lars karriere. Da han startede var der Cocio til frokost og smøger i omklædningsrummet. Da han stoppede monitorerede klubbens akademikere alt fra spillerens søvn til iltoptagelsen i blodet. Og faktisk kommer det til at blive endnu vildere, mener landsholdets tidligere back.

Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og i denne uge bringer det emnerne fra forskellen på at være en stor fisk i et lille bassin til det modsatte og til den egentlige grund til, hvorfor de fleste spillere stopper karrieren.

Der skal naturligvis også forsøges at vinde penge til et godt fodboldformål, og så er der en ny anekdote fra ”de to røde med brød”, hvor du kan høre om dengang, Martin Johansen måtte skrive autografer i timevis, da han besøgte sin bror i det nordlige England.

I sidste uge efterspurgte flere lyttere inspiration til fodboldbøger, der kan anbefales som læsestof til sommerferien. Producer-Sture lovede at følge op på det, og han leverer naturligvis som altid. Så her er: Verdens bedste lyttere og Fodboldministeriets guide til fodboldbøger.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Champions League-finalen 2005 - en Liverpool-fans erindringer

Champions League-finalen 2005 - en Liverpool-fans erindringer

Pokalfinale Special - den logiske vinder og fantastisk fankultur med bismag

Pokalfinale Special - den logiske vinder og fantastisk fankultur med bismag