logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Lorteugen, Stokkens røde kort og Gordon Strachan

Fodboldministeriet: Lorteugen, Stokkens røde kort og Gordon Strachan

Hvordan foregår et transferforløb – sådan helt konkret? Hvorfor har Landsholds-Lars kørt 20 km på en børnecykel i weekenden? Og hvad skete der dengang Lille-Børge blev forvekslet med Gordan Strachan? Få svarene i denne uges udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Landshold-Lars Jacobsen har haft endnu en af sine efterhånden legendariske lorteuger. Tandlægebesøg koster mere end et værkstedsbesøg med Audi'en og bunden blev nået, da han var nødt til at cykle over 20 kilometer på sin 8-årige søns cykel i kuperet terræn.

Det lykkedes dog alligevel for Producer-Sture og Wolny at få Jacobsen tilbage på sporet i løbet af snakken om, hvordan en transfer egentlig foregår i dagens fodbold, hvor den tidligere landsholdsspiller deler ud af egne erfaringer. Reglerne omgås jævnligt, så de sælgende klubber enten ender med utilfredse spillere eller et dårligere udgangspunkt for en god handel. Det er ikke en procedure som nogen af drengene i studiet bryder sig om.

Det nye quiz-format er allerede under heftig kritik fra verdens bedste lyttere, men Producer-Sture beslutter sig for at give det et par ugers chance mere kort inden, han skal afgøre denne uges dyst ved hjælp af tie-break.

Lige så skarp er Sture, da han skal vælge ugens vinder blandt lytternes spørgsmål, som i denne uge bringer snakken ind på oversete talenter, dumme regler og fodbold uden tilskuere. Ligesom Lars, takket være billeder fra Thomas Brolin og Doctor Albans ferie, endegyldigt får defineret grænsen for, hvornår man ikke længere må gå med Crocks på fødderne.

Roulette-runden giver mulighed for en nordjysk gevinst i denne uge. Og så er Nicolai Stokholm pludselig igennem til studiet på en telefon for at uddybe præcis, hvad der lå bag den udvisning, som sendte ham ud af Old Boys-dysten mod Landsholds-Lars, og nu har udløst to kampes karantæne. Til stor irritation for den eneste mand, der kan måle raseri på samme skala som Jacobsen.

I anekdoterækken om tvillingerne Johansen er det Lille-Børges tur til at shine. Eller det er måske så meget sagt. For det var næppe Martin Johansens bedste øjeblik, dengang en stadionvagt troede han var en fan, der havde klædt sig ud som den spillende træner Gordon Strachan...

Alt sammen får du i denne uges comeback-udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Graham Chadwick/Getty Images

Superliga: Genistreger, hjerneblødninger og provins-Sorteper - status på samtlige klubber

Superliga: Genistreger, hjerneblødninger og provins-Sorteper - status på samtlige klubber

Press Box: For meget boksereklame? Viasat svarer igen på kritikken

Press Box: For meget boksereklame? Viasat svarer igen på kritikken