logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #1 - Årets bedste podcasts - Voksenmobning og præstationsangst

Julekalender #1 - Årets bedste podcasts - Voksenmobning og præstationsangst

Låge nr. 1: Her har vært og redaktør, Adam Møller Gomaa, valgt en af de podcast-episoder fra 2018, som han selv bedst kunne lide. Det er udsendelsen om præstationsangst og voksenmobning i fodboldens verden.

Af Adam Møller Gomaa

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

Udsendelsen i artiklen her har overskriften “voksenmobning og præstationsangst”, som i nogle tilfælde går hånd i hånd. Vi forsøger at belyse, blandt andet hvor udbredt det er, hvad det har af konsekvenser, og hvad man kan gøre for at ændre på tingene og for at kunne begå sig i en machoverden som fodboldens.

Jeg har valgt den følgende udsendelse omkring voksenmobning og præstationsangst, fordi jeg synes, at det er vigtige emner at få belyst. Her på Mediano kontaktede en præst os faktisk efterfølgende for at rose os for en markant og følelsesmæssig potent diskussion, som er vital, især for unge mennesker, som han udtrykte det. Jeg håber også, at du får noget ud af lytte til udsendelsen. 

Det er kun en måneds tid siden, at jeg gik i studiet sammen med Morten Bertolt og Morten Nielsen. Den ene Morten, Bertolt, er i dag mentaltræner og var ekstremt god til at formidle sin faglige tilgang til stoffet og forklare det psykologiske aspekt, samtidig med, at han også brugte sig selv fra sin tid som professionel, samt delte ud af erfaringer, som han møder fra de mennesker, han arbejder med.

Den anden Morten, Nielsen, er aldrig bange for at give noget af sig selv, når han deltager i Mediano, og i denne udsendelse delte han åbenhjertigt ud af oplevelser, også af den slags, der er svære at fortælle om.  

Her kan du høre udsendelsen:

Udsendelsen er blevet til i et kommercielt partnerskab med People’sPress. Alt indhold står Mediano for. People’sPress har ikke haft indflydelse på hverken indhold, gæster eller spørgsmål i udsendelsen. Det står for Medianos egen regning.

I udsendelsen kan du blandt andet høre panelets bud på:

  • Hvor stort et tabu det er i dag at udvise skrøbelighed indenfor fodboldens verden?  

  • Om man man blive skør af fodbold?

  • Hvad det kan gøre ved en sportsmand og et menneske at leve under det her pres og med den her angst?

  • Hvornår tingene går fra drilleri til mobning

  • Hvorfor holdkammerater har behov for at positionere sig i i forhold til hinanden? 

  • Hvordan den normale jargon i et omklædningsrum i en professionel fodboldklub er? 

  • Hvordan det er, at være ham, der ikke kan positionere sig i toppen af hierarkiet i et omklædningsrum?

  • Hvordan det omvendt er, når man er i toppen af hierarkiet?

  • Hvordan man kan opleve angsten for ikke at spille? 

  • Hvordan man kan blive god til at leve med den, eller måske endda kunne vende den og bruge den positivt? 

Foto: Getty Images/Martin Rose

magasinbanner.png
Her er din Premier League pakke til Liverpool-Everton og Arsenal-Tottenham

Her er din Premier League pakke til Liverpool-Everton og Arsenal-Tottenham

Mediano Magasinet: Portræt af Zlatan

Mediano Magasinet: Portræt af Zlatan