logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Vinterhi og legendetræf i Amsterdam

Fodboldministeriet: Vinterhi og legendetræf i Amsterdam

Hvordan er det som spiller at gå til vinterpause? Hvad kan give ro, og hvad får usikkerheden til at fylde? Kan Wolny få pyntet lidt på sæsonens quiz-resultat? Og hvem stødte Berggreen på i Amstardam?

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Så er årets og sæsonens sidste udgave af Fodboldministeriet på banen. Med en patetisk kraftanstrengelse får Landsholds-Lars, Wolny og Producer-Sture samlet sig sammen til at spilde den sidste time af lytternes tid inden julepausen. Og takket være netop en lytter lykkedes det at få fuldendt Europa på verdenskortet.

Ugens tema handler om den kommende vinterpause og den obligatoriske træningslejr, der lægger bunden for om et hold får et godt eller mindre godt forår. Hvad er det der gør forskellen på, om spillerne og træneren kan lægge alt det nødvendige i den fælles forberedelse? Hvordan undgår man problemerne? Og hvilke hold i Superligaen kan stå over for en udfordring i forhold til, hvordan det ser ud lige nu? Jacobsen spejler som altid det hele i sine egne erfaringer.

I Roulette-runden forsøger gutterne endnu engang at sende en dansk delegation til et VM i fodbold. Og igen er kravet at der hentes guld med hjem, hvis rouletten giver gevinst fra LeoVegas til det gode formål.

I quiz’en formår Wolny at mønstre selvtillid og optimisme på trods af en historisk dårlig sæson. Den kommer helt af sig selv, da han finder ud af, at danskfodbold.com igen har ladet lytterne stå for spørgsmålene. Og når det sker er Wolny ubesejret. Om den status holder, eller om Landsholds-Lars fuldender ydmygelsen, vil vi ikke afsløre her.

Balkonen giver gensyn med nogen af de lyttere, som hører til i den sjældne kategori af folk, som både Jacobsen og Wolny har svinet til. Emnerne er præstationsangst, om englændere er hårdere end italienere og træneragenter.

Den sidste udgave af Legende News i år har Landsholds-Lars taget et lille stykke julegodt med i form af en anekdote, der byder på et ægte legendetræf i Amsterdam, hvor den gode Klaus Berggreen og familie løber ind i en gammel kending. 

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er sponsoreret af Faxe Kondi og LeoVegas.  

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller SoundCloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sig goddag til vores nye kanal - Her er Mediano Lab

Sig goddag til vores nye kanal - Her er Mediano Lab

Julekalender #15 - Årets bedste podcasts - UK Special om Leeds med Jørn Simmenæs & Rasmus Monnerup

Julekalender #15 - Årets bedste podcasts - UK Special om Leeds med Jørn Simmenæs & Rasmus Monnerup