logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #7 - Årets bedste podcasts - Sponsor Special om landsholdet

Julekalender #7 - Årets bedste podcasts - Sponsor Special om landsholdet

Låge nr. 7: Når en konflikt, som den, der var ved at ødelægge fodboldlandsholdet, brager løs, kan det nogle gange være svært at være Mediano. Vi er ikke et klassisk nyheds- eller et live-medie. Vi søger ofte perspektivet. Så hvad gør man her? Den følgende podcast var et af vores bud, og den gav masser af debat og fin respons.

Af Peter Brüchmann

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

Midt i efterårets konflikt mellem DBU og Spillerforeningen lavede vi denne podcast, hvor to af de tunge eksperter i landsholdsspillernes sponsorværdi fortæller, hvad der sker, når Simon Kjær f.eks. agerer reklamesøjle for en virksomhed, der er i konkurrence med en af DBUs hovedsponsorer.

Det er kommunikations- og marketingsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, og direktør hos Sponsor People, Thomas Badura, der analyserer.

Simon Kjær trådte lige før VM-slutrunden frem i en reklame-kampagne for bettingvirksomheden Nordicbet, mens kvindelandsholdets Nadia Nadim var meget synlig figur hos en anden virksomhed fra samme branche, Leo Vegas Sport. Det betød hektisk aktivitet i Brøndby hos DBU og lige ovre på den anden side af Roskildevej hos Danske Spil.

Oddset er nemlig sponsor for både det kvindelige og det mandlige landshold, så øjenbrynene var mildest talt løftede i begge lejre - DBU og Oddset - derude vest for København.

Skåret lidt mere ud i pap: Herrelandsholdets anfører og en af de to største profiler på kvindelandsholdet agerede som reklame-søjler for direkte konkurrenter til en af de virksomheder, der betaler den største del af sponsorindtægterne på begge landshold. Det var en kollision, der var til at få øje på (det skal siges, at både Oddset og Leo Vegas Sport også er partnere hos Mediano. Vi forsøger som altid at beskrive konflikten neutralt, men fortæller også her om virksomhedernes rolle i forhold til Mediano).

Muligheden for at udnytte de kommercielle rettigheder har længe været til stede for enkeltspillere, og det ser man også i andre lande. Det interessante er, hvordan det eksekveres og hvordan man afgør, hvad der sker i grænseområderne og når interesser mødes og krydses.

Og i hvilke tilfælde bør spilleren selv fornemme en konflikt og være proaktiv?

Det forsøger Badura og Froulund her at give lytterne et indblik i.

Her kan du høre hele udsendelsen - med vores introduktion til, hvorfor han har valgt denne podcast til låge nr. 7:

Her kan du se, hvad der ellers findes på Medianos nye kanal - Mediano Magasinet:

Foto: Getty Images

Fodboldministeriet: Italiensk for begyndere

Fodboldministeriet: Italiensk for begyndere

Mads Davidsen om syv vilde år i Kina og svaret på, hvad fremtiden bringer

Mads Davidsen om syv vilde år i Kina og svaret på, hvad fremtiden bringer