logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

1. division: Det lugter stadig af Superliga i Esbjerg

1. division: Det lugter stadig af Superliga i Esbjerg

Hvornår var det sidst sjovt at være EfB-tilhænger - altså sådan rigtig sjovt? Hvorfor blev Jonas Dal aldrig en succes som cheftræner i klubben? Hvordan blev pengene fra det europæiske eventyr brugt? Og er EfB på vej tilbage på ret køl igen efter nogle meget magre år, hvor nedrykningen bare kom tættere og tættere på? Det er nogle af de svar denne udgave af Mediano 1. division søger.

Af Sture Sandø

Podcasten i denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank

Få klubber har oplevet så mange og så store op- og nedture på så kort tid som EfB har de seneste 10 år. På den negative side er det blevet til flere bundplaceringer i Superligaen og to nedrykninger. Tager man de positive briller på, vil man se en pokaltitel i 2013 samt et europæisk eventyr, hvor først Saint Etienne blev nedlagt på vejen til gruppespillet og derefter avancement og et exit i 1/16-finalen til Fiorentina.

I denne udsendelse fortæller Kenni Poulsen, der blandt andet arbejder som journalist for Ritzau og bold.dk, og mangeårige fan og tidligere fanklubformand Kenneth Guldager om årene og de mange trænere, der har været igennem døren på Gl. Vardevej i Esbjerg.

Udgangspunktet er nedrykningen i 2010/11-sæsonen, der på mange måder blev startskuddet til de kaotiske år, der startede sjovere end de sluttede. Det er en periode, hvor trænerne hos Sydvestjyllands fodboldflagskib har heddet Ove Pedersen, Jess Thorup, Niels Frederiksen, Michael 'Mex' Pedersen, Jonas Dal, Colin Todd, Lars 'Lungi' Sørensen og John Lammers.

Sidst i udsendelsen bliver der også tid til at komme omkring holdet som det tager sig ud i dag, hvor man med fire kampe tilbage af sæsonen står med gode kort på hånden i forhold til at ende i toppen og - om ikke andet - spille playoff mod et af de dårligste Superliga-hold.

I udsendelsen omtales et blogindlæg fra Buster Emil Kirchner fra sommeren 2016. Titlen er 'Cirkus EfB - Superligaens nye Galehus' og du kan læse det HER.

Desuden omtales det første interview i en række med Mads Justesen fra Hobro, der havde Jonas Dal som træner, da klubben gik fra 1. division til Superligaen første gang. Hvis du vil forstå hvad det var for en klub, han kom fra, før han kom til EfB, så gik udsendelsen herunder et lyt:

Medianos partner på alt indhold om dansk fodbold i 2018 er Arbejdernes Landsbank. Det gælder hele Superligaen, alt om 1. division og de øvrige rækker, det danske landshold og vores Mediano Specials om dansk fodbold, og så er Arbejdernes Landsbank partner, når vi kommer til VM i fodbold.

Så tag godt imod vores hovedpartner på indhold om dansk fodbold. Det er i kraft af samarbejdet med Arbejdernes Landbank, at vi kan lave masser af originalt indhold om blandt andet 1. division og komme rundt til alle klubberne.

For god ordens skyld: Arbejdernes Landsbank har ikke indflydelse på indholdet. Det er ikke skjult reklame. Vi er faktisk stolte af vores partnere på Mediano. Denne udsendelse er naturligvis også sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano La Liga: Preview til El Clásico, Pasillo-gate og masser af Malaga

Mediano La Liga: Preview til El Clásico, Pasillo-gate og masser af Malaga

VM Special # 2: Tæt på Rusland, Putin og et sted, hvor sport og politik for alvor bliver blandet

VM Special # 2: Tæt på Rusland, Putin og et sted, hvor sport og politik for alvor bliver blandet