logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Tag med Martin Bernburg ind i en forståelse af, hvad fodbolden også handler om

Tag med Martin Bernburg ind i en forståelse af, hvad fodbolden også handler om

Mediano Lab - Den Mentale Side: Her fortæller den tidligere fodboldspiller Martin Bernburg en anden side af historien om et talent, der ‘bare ikke havde det i sig’. En historie, som rummer lidt mere end bare dét og en historie, som andre måske kan lære af.

Af Kristian Mørch Rasmussen

Her kan du høre historien om en tidligere professionel fodboldspillers oplevelser i og med fodbolden.

Martin har prøvet at være et talent uden at være det allerstørste. Han har prøvet at klare den fra U19-holdet i KB til førsteholdet i FCK, hvor han med egne ord brændte mentalt sammen og derfor ikke var i stand til at præstere, da han endelig fik chancen mod OB.

Hør ham genfinde lysten til spillet i FC Nordsjælland, hvor man lykkedes med at lade ham træne på en reduceret mængde. Og hør om tiden i Brøndby IF, hvor der ikke blev taget hensyn til hans skadeshistorik, da man skulle træne for at kunne spille.

Martin Bernburg reflekterer gennem denne udsendelse over sin egen karriere, hvor han tidligt selv søgte hjælp til selvhjælp. Det er en beretning fra en tidligere spiller, som kan gøre os alle klogere på fodboldens normer, samt fint udstiller udfordringerne ved at tage individuelle hensyn i en kollektiv sport.

Du kan høre hele udsendelsen her:

Hør eventuelt også samtalen med Christian Poulsen, hvor han reflekterer over sin karriere - også i Mediano Lab:

Husk at abonnere på Mediano Lab, hvis du kan lide denne slags indhold.

Husk at fortælle andre om Lab - og skriv gerne en anmeldelse i iTunes, hvis dette indhold giver mening for dig.

I første omgang sætter vi i Mediano Lab fokus på fysisk og mental træning samt taktik. Snart kommer også en dommer-podcast.

Men vi kommer også til at kigge nærmere på data, scouting og forhåbentlig områder som fodboldøkonomi, markedsføring, sponsorater med mere. Vi håber, at Mediano Lab bliver et sted for endnu mere fodboldfaglig formidling.

Her kan du møde nogle af dem, der er med til at løbe kanalen i gang:

  • Henrik Them, vært og redaktør. Henrik er 36, har igennem mere end et årti været en af Danmarks bedste maratonløbere med en personlig rekord på 2.15.54 og en halvmaraton på 1.04.11, tidligere dansk mester på 5 og 10 km, halvmaraton og maraton. Henrik er formand for Aktivkomiteen under DIF og Team Danmark. Han er redaktør på løbepodcasten Frontrunner, træner individer og virksomheder - og så er han så fodboldinteresseret, at han formentlig er den på Mediano-redaktionen, der hører allerflest af vores egne podcast-episoder til ende.

  • Rasmus Monnerup, tidligere divisionstræner i FC Roskilde, træner i Skjold Birkerød, tæt på at fuldføre sin P Licens og fast ekspert på Mediano. Rasmus har også en uddannelse som skolelærer.

  • Mikkel Marker har været fysisk træner i OB og Lyngby. I Lyngby arbejdede med han nogle af de store trænere og spillere i klubbens nyere tid - og kan fortælle usædvanlige historier om, hvordan Eric Djemba-Djemba kunne lade op til en Superliga-kamp med noget fra et abe-kranium. I Lyngby var han med på David Nielsens bronze-vindende team og nåede senest at stifte bekendtskab med Mark Strudal som cheftræner. Og fra 2019 er Mikkel på kontrakt i norske Odd.

  • Kristian Mørch Rasmussen er U17 landstræner hos DBU for de kvindelige talenter og har tidligere vundet DM som assistent for Brøndbys kvinder, været akademitræner i B93 og har UEFAs A-licens, og så er Kristian meget interesseret i den mentale side af sportens udvikling. Kristian underviser også på Rungsted Gymnasium.

Find Mediano Lab i din podcast-app.

Hvis du har ideer til emner, vi skal fokusere på eller på anden vis bare gerne vil i kontakt med os, så skriv til lab@mediano.nu.

Se mere fra Mediano Lab

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano Preview - Prust, vi tager luft ind efter CL og kigger frem mod nye dramaer

Mediano Preview - Prust, vi tager luft ind efter CL og kigger frem mod nye dramaer

Mediano Superliga: OB og AGF - Hvem er den mest interessante provinsklub?

Mediano Superliga: OB og AGF - Hvem er den mest interessante provinsklub?