logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Kalejdoskopet - her er historien om Vejle, Nørreskoven og 'Nordens Napoli'

Kalejdoskopet - her er historien om Vejle, Nørreskoven og 'Nordens Napoli'

Kalejdoskopet - ny podcast på Mediano: Fodbold er mange ting og meget andet end spillet på banen. Det griber ind i mennesker og byers liv, er med til at forme identitet og den måde, vi er sammen med og mod hinanden på. I dette nye format på Mediano forsøger antropolog Lasse Yde Hegnet at gå bag om fænomener, diskussioner, begreber og andre kulturelle kuriositeter, der omgiver fodbolden.

Af Lasse Yde Hegnet

I denne anden udsendelse udforsker Medianos nye format, ‘Kalejdoskopet’, begrebet “fodboldby” med udgangspunkt i Vejle.

At kalde et sted for en “fodboldby” er en kliché, man ofte hører og særligt i forbindelse med Vejle og fodbold i Nørreskoven. Men hvordan bliver man en fodboldby? Hvor kommer det fra og hvordan bliver det holdt ved lige?

10.000 mennesker kunne ved flere lejligheder finde vej til Vejle Stadion senest klubben var i Superligaen, og der gik det ikke stille for sig. I de mest ophedede situationer trak klubbens napolitanske træner flere karantæner for voldsomt sprogbrug og decideret snyd. På tribunerne kogte passionen så fyldte skraldespande endte på grønsværen, samtidig med, at VB på banen i sekvenser spillede smuk fodbold.

Det var den fodboldby og det fodboldhold, som hele Danmark gerne ville se fra Vejle. Hvordan Vejle er endt med at være sådan, er det denne udsendelse handler om. Vi undersøger udviklingen gennem interviews med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen, VBs direktør Henrik Tønder og VBs kamprekordholder Gert Eg.

Du kan høre udsendelsen her:

Få svarene på:

  • Hvorfor det var afgørende at Vejles mesterhold var skolelærer før de blev professionelle

  • Hvordan Trekantsområdet kan sammenlignes med en dal i Pakistan

  • Hvordan sportsmanship og passion går hånd i hånd, med og mod hinanden

  • Hvordan omverdens opfattelse har forstærket Vejles selvforståelse.

Hør også historien om AGF, Ceres Park og Stadion Allé, som gav masser af respons og pt. er den mest hørte udsendelse i kanalen Sandbox:

Foto: Getty Images

Fodboldministeriet: Danmark er en 7'er og det store hoved

Fodboldministeriet: Danmark er en 7'er og det store hoved

Mediano 2. division: Middelfart BK - Kontraktfodbold og favoritværdighed

Mediano 2. division: Middelfart BK - Kontraktfodbold og favoritværdighed