Mediano Superliga: Sønderjyske-AaB Special

Her får du en grundig analyse af Superligaens mandagskamp i Haderslev

Af Alex Munk Hjort

Denne podcast er lavet i samarbejde med Støt Mediano og når vi taler om dansk fodbold er vores Hovedpartner - Arbejdernes Landsbank - også med.

Sønderjyske havde brugt pausen på at lave et nyt spilsystem og kom med et forandret udtryk i form af en 3-5-2. AaB stillede som altid op i deres egen 3-5-2, hvilket gav en meget låst første halve time. Men så måtte Iver Fossum lade sig udskifte og ind kom Kasper Kusk - og så kom målene.

Sønderjyske kom foran på et straffespark efter en kollision mellem Jacob Rinne og Faris Moumbagna. Men der gik kun tre minutter efter det, før Louka Prip havde udlignet i den anden ende via en flot assist fra Kasper Kusk.

Kampen blev mere og mere levende i anden halvleg og Sønderjyske gjorde en virkelig god figur. Desværre for sønderjyderne havde AaB vældig godt styr på deres dødbolde, ikke mindst deres lange indkast, der gav store problemer i Lawrence Thomas’ felt.

Men Sønderjyske gav ikke op, i hvert fald ikke før Louka Prip driblede gennem hele forsvaret og afgjorde kampen i det 90. minut. Nu er AaB to point fra FC København, som de møder i næste uge. En sejr der vil betyde, at AaB overvintrer på Superligaens andenplads.

I den anden ende af tabellen har Sønderjyske nu syv point op til FC Nordsjælland og OB over stregen.

I denne udsendelse kan du høre om perspektiverne fra AaBs sejr på 3-1 over Sønderjyske. Du kan blandt andet høre om:

• Hvor langt der er mellem Sønderjyske og holdene lige over dem.